Daca sunteti singur, probabil ca va simtiti intr-o situatie anormala; cu toate acestea, statisticile spun o poveste diferita, deoarece astazi, doar 20% dintre americanii intre 18 si 29 de ani sunt casatoriti. Din ce in ce mai multe femei intarzie casatoria, iar numarul de femei necasatorite din fiecare grup demografic este in crestere. Totusi, normele culturale au o mare influenta asupra stimei noastre de sine, asa ca poate fi dificil sa ne simtim bine daca suntem singuri, deoarece „casatorit” este inca statutul favorit de relatie in zilele noastre.
Aici, gasiti 6 carti inteligente, pline de putere si de fapte pentru doamnele singure care te vor face sa te simti mai putin singura, mai fericita si, speram, chiar entuziasmata de statutul tau solo.
Eu nu: o istorie contrara a casatoriei de Susan Squire
Aceasta carte explica originile istorice ale casatoriei moderne si contureaza evolutia acesteia in timp. Ceea ce dezvaluie este provocator si s-ar putea sa rastoarne in totalitate unele dintre presupunerile tale despre semnificatia din spatele casatoriei. Dupa cum spune New York Times: „Ceea ce cunoastem ca „casatorie” are radacinile in eforturile istorice conflictuale de a reglementa procrearea; inlaturarea poftei sexuale (in special pofta feminina); si, doar relativ recent, celebrarea companiei si a dragostei romantice”. Cartea se bazeaza pe 13 ani de cercetari intense ale autorului sau.
Spinster: Making A Life of One of One de Kate Bolick
Aceasta pare a fi cea mai deprimanta carte din toate timpurile, dar va promitem ca de fapt nu este. Daca nu ne credeti, cititi piesa autoarei din Atlantic „Toate doamnele singure”, care i-a adus pentru inceput contractul de carte. Spinster este o abordare revigoranta de nechic-aprins-esque pentru a fi o femeie singura si una care ne pune la indoiala daca vrem sau nu cu adevarat sa fim casatoriti sau daca societatea tocmai ne-a programat sa credem ca casatoria este cel mai mare obiectiv al nostru. Cartea detaliaza cercetarea lui Bolick asupra a cinci scriitoare care au inspirat-o din punct de vedere profesional si personal – si vietile lor mai putin traditionale – in timp ce autoarea isi face pacea propriul drum potential singular. Dupa cum spune New York Times , „ Spinstereste in primul rand un produs al obsesiei de lunga durata a autoarei: de a respinge traiectoria feminina conventionala pentru ceva care se simte putin mai expansiv si plin de promisiuni.”
Remarcat de Bella DePaulo
Aceasta carte a suscitat un oarecare zgomot saptamana trecuta, deoarece scriitorii uimiti de pretutindeni au repetat descoperirile autorului ei, care includ faptul ca persoanele singure sunt la fel de fericite ca si omologii lor casatoriti (gaf!). Exista atat de multe studii care imputernicesc, de asemenea, citate in aceasta carte, impreuna cu multe randuri citabile. „Modul in care este imaginata cuplajul in societatea americana contemporana nu este universal, nu este atemporal si nu este natura umana. In schimb, viziunea americana dominanta asupra lumii poate reprezenta una dintre cele mai inguste interpretari ale intimitatii imaginate vreodata. dragostea si afectiunea au ajuns la familie, prieteni si comunitate, au ajuns inapoi la stramosi si au ajuns pana la ceruri, acum inconjoara si stoarce doar o alta persoana – uneori pana la asfixiere. Nu este intelept sa relegem toate celelalte tipuri importante de oameni – prieteni apropiati, colegi valorosi, mentori si rude – la cosul de gunoi al relatiilor umane. In mod ironic, este si nedrept fata de singurul partener de relatie care este mitologizat. Niciun simplu muritor nu ar trebui sa-si indeplineasca orice nevoie, dorinta, capriciu si vis al unui alt om.” NU-MI VINE SA CRED. #adevar
Toate doamnele singure: femeile necasatorite si ascensiunea unei natiuni independente de Rebecca Traister
All The Single Ladies exploreaza peisajul in schimbare al casatoriei si esecul asteptarilor, normelor si judecatilor societatii de a ajunge din urma cu tendintele vremii. Acest interviu Jezabel cu autoarea Rebecca Traister – care este casatorita, apropo – este ceea ce ne-a interesat mai intai de aceasta carte, asa ca daca nu aveti inca timp sa ridicati textul complet, ar putea fi un loc bun pentru a incepe . „Unul dintre lucrurile interesante care s-au intamplat in paralel cu scaderea ratei casatoriilor este cresterea complexului industrial al nuntilor si fetisizarea casatoriei ca semn de realizare a vietii feminine”, a spus Traister pentru Jezebel .. „Asta s-a intamplat chiar daca femeile s-au casatorit din ce in ce mai putin si din cateva motive. Unul, straturile economice ale femeilor care se casatoresc in mod constant sunt cele mai bogate femei: aveti o intreaga industrie care s-a construit in jurul vanzarii lor foarte scumpe. nunti, iar aceasta industrie acum traverseaza clasele. Exista o presiune difuza, dar foarte puternica, pentru a corecta indepartarea femeilor de la casatorie prin fetisizarea acesteia.”
Mistica feminina de Betty Friedan
In functie de cercurile tale sociale, poate fi greu sa nu simti ca casatoria este totul si sfarsitul pentru femei; cu toate acestea, se pare ca am uitat de istorie in acest sens, deoarece casatoria a fost candva lucrul pentru femei, iar ele erau in mare parte mizerabile din cauza asta. La sfarsitul anilor ’50, autoarea The Feminine Mystique Betty Friedan a investigat ceea ce ea a numit „problema fara nume” si anume ca, pe baza cercetarilor ei, gospodinele erau cu adevarat nefericite. Ea a propus un nou mod de a fi pentru femei, in care locuinta nu inlocuieste biroul. Acum ca traim realitatea ei, ar trebui sa fim atat de concentrati pe inel? Aceasta carte va poate reincadra singuratatea intr-un mod care, speram, este incurajator.
Going Solo: Ascensiunea extraordinara si apelul surprinzator al trairii singure de Eric Klinenberg
Stim ca pana acum sperai sa aruncam o carte cu Bridget Jones sau ceva asemanator si, desi iubim, iubim, iubim acele romane si suntem mari fani ai finalului fericit (pe care le vei avea, orice inseamna asta pentru tu), scopul nostru aici este sa te facem sa te simti bine in prezent. Merg Solourmareste cea mai mare schimbare demografica de la Baby Boom, care este cresterea drastica a persoanelor care traiesc singure (1 din 7 in SUA, cu un numar si mai mare in Japonia, Scandinavia si Europa). Autorul Klinenberg citeaza cercetari care arata ca, in loc sa fie singuri si nefericiti, acesti locuitori singuri sunt mai implicati in comunitatile lor, mai sociali si chiar, posibil, mai sanatosi din punct de vedere mental decat omologii lor care convietuiesc. Pentru a fi clar, aceasta nu este o carte despre a fi cuplat sau singur, ci este un studiu asupra fenomenului in ascensiune al vietii solo (indiferent de statutul relatiei), ci este o perspectiva revigoranta asupra unei alegeri a stilului de viata care a fost in mare parte dispretuita cultural. cu toate acestea.