Pescuitul este o activitate extrem de relaxanta pentru foarte multi barbati. Insa, pentru ca aceasta experienta sa fie una cat mai frumoasa, este important sa pleci la pescuit pregatit asa cum trebuie. Asadar, daca esti pescar amator si nu ai mai dat la peste pana acum, atunci acest ghid iti va fi cu siguranta extrem de util.

Pescuitul te relaxeaza

Nu exista nici o indoiala ca pescuitul iti ofera o stare de liniste, de relaxare. Totodata, aceasta activitate reprezinta o pasiune pentru multi oameni care investesc atat timp cat si bani in pasiunea lor, mai ales daca aleg sa pescuiasca anumite specii de pesti. Chiar daca nu treci la un nivel profesional, aceasta preocupare are o multime de avantaje. Indiferent care este motivul pentru care vrei sa practici pescuitul, este esential sa ai cu tine echipamentul necesar astfel incat sa te bucuri din plin de aceasta activitate. Mai jos, iti vom oferi cateva sfaturi pentru cei aflati la inceput de drum astfel incat pescuitul sa fie cat mai simplu si mai confortabil.

Lanseta este baza

Echipamentul de pescuit corespunzator iti va asigura un nivel de performanta ridicat si in plus tot confortul de care ai nevoie. Lanseta este, fara indoiala, accesoriul reprezentativ pentru aceasta activitate. Pentru incepatori, este important ca lanseta sa fie una cat mai simpla, iar pe parcurs iti poti achizitiona alte modele mai complexe sau chiar destinate pescarilor profesionisti. Asadar, cumpara o lanseta accesibila din punct de vedere financiar care sa te ajute sa iti descoperi preferintele si nevoile personale.

Carligul este important

Evident ca nu poti pescui daca nu ai un carlig. Ideal ar fi sa ai mai multe si nu doar unul, pentru ca intotdeauna este bine sa fii pregatit pentru orice situatie neprevazuta. Carligele sunt disponibile in magazinele de profil in mai multe forme. Acestea trebuie alese in functie de unele criterii. In primul rand, trebuie sa stii ca acestea sunt numerotate, si cu cat numarul este mai mare cu atat carligul va fi mai mic. Cele mai bune carlige sunt cele realizate in hotel si carbon. De asemenea, este important sa stii ca un carlig care nu este foarte flexibil se recomanda pentru pestii care au bolta palatina dura.

Nu uita de fir

La fel ca si carligele, firele de pescuit se aleg intotdeauna in functie de tipul de peste pe care vrei sa il prinzi. Vestea buna este ca la acest capitol, optiunile sunt destul de putine ceea ce inseamna ca nu iti va fi deloc dificil sa faci o alegere. Vei gasi pe piata fire de pescuit monofilament si multifilament. Cele din monofilament sunt realizate din nailon ori fluorocarbon, in timp ce firele multifilament sunt confectionate din material textil. Firele de pescuit sunt foarte ieftine, asa ca poti alege cu incredere mai multe tipuri pentru a fi pregatit pentru orice situatie.

Sfaturi utile

Daca esti pescar incepator, atunci este esential sa tii cont de sfaturile de mai sus pentru a avea o prima experienta cat mai placuta. Pe langa asta, mai este important sa ai cu tine si echipamentul potrivit si cele mai bune pop-up-uri. In functie de locatia aleasa, este posibil sa ai nevoie de cizme de cauciuc, haine speciale pentru pescari, caciula, geaca, lanterna, cort si provizii in cazul in care planuiesti sa stai la pescuit cateva zile. Vestimentatia joaca un rol foarte important pentru ca daca nu te vei simti complet confortabil, atunci nici experienta ta de pescuit nu va fi una prea placuta. Incearca pe cat posibil sa te pregatesti cat mai bine inainte de a planui o sesiune de pescuit. Daca ai prieteni care practica deja aceasta activitate, atunci cu siguranta poti afla mai multe informatii utile de la ei.