Nu exista un raspuns cert la aceasta intrebare, pentru ca dimensiunile perfecte pentru ferestrele casei tale depind de mai multe aspecte si aici putem sa enumeram doar cateva dintr ele:

Marimea casei – o casa mare poate avea ferestre mai mari iar cele mai mici pot avea nevoie de ferestre mai mici, pentru a mentine proportiile locuintei.

De cata lumina naturala ai nevoie – in cazul in care iti doresti ca locuinta ta sa fie foarte bine luminata, vei avea nevoie de ferestre mari.

Clima –  in zonele cu clipa rece, ferestrele mici te pot ajuta sa mentii caldura in interiorul casei, iar in zonele calduroase, ferestrele de mari dimensiuni te vor ajuta la ventilarea locuintei.

Stil – o casa cu ferestre mari iti ofera senzatia de spatiu si deschidere, in schimb ferestrele mici pot crea o atmosfera mai intima.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

O regula nescrisa dar folosita foarte des, este accea ca ferestrele trebuie sa ocupe aproximativ 30% din suprafata peretelui.

Ferestrele ar trebui sa fie pozitionate la o inaltime care sa permita o vedere totala a exteriorului, dar sa asigure in acelasi timp si intimitatea mult dorita pentru fiecare persoana si familie.

Latimea ferestrelor depinde de marimea peretelui si de cantitatea de lumina naturala pe care o doriti in locuinta voastra.

La ce trebuie sa te gandesti cand alegi ferestre pentru casa ta?

Alegerea celor mai bune ferestre pentru casa ta este o investitie importanta care are un impact destul de major asupra confortului, eficientei energetice, aspectul casei, etc.

Cativa factori importanti de luat in calcul

1. Eficienta energetica

Alege ferestre cu un coeficient de transfer termic (U) scazut, geamurile duble sau tripan reduc pierderile de caldura, alege feronerie de calitate pentru a preveni infiltratiile de aer si apa.

2. Lumina naturala, in functie de cata lumina naturala ai nevoie alege dimensiunea corecta.

3. Ventilatie, alegeti sa instalati un tip de fereastra care sa va permita o ventilatie corespunzatoare, aici va ajuta sa achizionati ferestre oscilobatante sau glisante.

4. Zgomot, o izolare fonica buna va ajuta sa scapati de zgomotul venit de la exterior.

5. Securitate, cautati sa instalati la ferestrele casei voastre, acele modele de termopane care au sistem de blocare complete pentru a descuraja potentiali intrusi.Montati sticla securizata.Instalati ferestrele corespunzator pentru a nu exista puncte slabe.

6. Estetica, cautati exact modelele care sa se potriveasca cu stilul casei voastre.Alegeti culorile potrivite care sa fie in concordanta cu locuinta voastra.

7. Buget, inainte de a incepe cumparaturile alocati un buget, verificati preturile, modele, accesoriile de la mai multi producatori sau furnizori de ferestre.Luati in considerare si costurile cu montarea, daca asta nu este inclusa in pretul ferestrelor.

8. Sfaturi de la profesionisti, consultati cei mai cunoscuti producatori si furnizori de ferestre din localitatea voastra pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun model de ferestre potrivite pentru nevoilor voastre.

Solicitati recomandari de la prieteni, familie, vecini, verificati receziile online, cautati pe google cat mai multe informatii despre produsele dorite.

Alegerea ferestrelor potrivite pentru casa ta, are nevoie de planificare si o cercetarea amanuntita, care te vor ajuta sa te bucuri de beneficiile oferite o perioda lunga de timp.