Publicul a vorbit. Dramele post-apocaliptice sunt inca o tendinta in crestere. Dincolo de succesul „The Walking Dead”, care tine publicul in suspans timp de noua sezoane cu invazia zombie, exista o lume intreaga dedicata hoardelor misterioase care invadeaza Pamantul si in care doar cativa supravietuiesc.

„Bird Box”, este un exemplu al acestei teorii. Filmul original Netflix cu Sandra Bullock a starnit nebunie in randul utilizatorilor platformei. Ba mai mult, cand a fost disponibil doar de 7 zile, a stabilit deja un record: fiind cel mai jucat film din istoria serviciului de streaming .

Peste 45 de milioane de utilizatori Netflix au decis sa joace aceasta poveste in care o femeie cu cei doi copii ai sai se lanseaza intr-o aventura, literalmente oarba, in timp ce fug cu o legatura la ochi de un monstru misterios pe care il determina populatia sa se sinucida privindu-l. . Anxietatea suferita de protagonist a fost impartasita ad nauseam pe retelele de socializare, creand chiar prima provocare a acestui 2019. „ Bird Box Challenge ” consta in legarea ochilor si mersul orbeste pe strada. Evident ca au existat deja accidente de tot felul si chiar si Netflix a fost nevoit sa ceara un mic cap avand in vedere pericolele acestei provocari.

Prin urmare, este logic sa credem ca dupa aceasta explozie de euforie in jurul thrillerului regizat de Susanne Bier, utilizatorii platformei au ramas cu dorinta de mai mult. O continuare, o continuare, un prequel… orice merge atata timp cat retraiesti aventura cu Bullock. Aceasta nu ar fi o idee atat de nebuneasca, pentru ca la urma urmei, alte mari hituri Netflix au confirmat deja o a doua parte . De exemplu, sitcom -ul „To All the Boys I’ve Loved Before” are deja o continuare confirmata, iar acelasi lucru este valabil si pentru povestea cu Will Smith, „Bright”.

Desi momentan nu exista nicio confirmare de la Netflix, un ‘Bird Box’ 2 ar putea avea loc atunci cand ne asteptam mai putin. Si daca da, cum ar fi aceasta continuare?

1. Cum ar fi inceputul unui „Bird Box” 2?

Caseta se termina cu Malorie (Sandra Bullock) si cei doi copii ai sai care ajung la sanctuarul lui Rick si descopera ca este o scoala pentru nevazatori. Protejat de pasari care pot spune cand forta este aproape, pare locul perfect pentru a te simti in siguranta. Acesta ar fi locul ideal pentru a declansa o a doua parte in care s-ar putea intampla doua lucruri: fie sanctuarul nu este atat de sigur pe cat pare; sau are loc vreun eveniment teribil care ii obliga pe protagonisti sa se intoarca din nou in lumea civilizata.

2. Si cum ramane cu intriga?

Unul dintre cele mai repetate comentarii ale celor care au vazut deja „Bird Box” consta in faptul ca nu vedem de fapt monstrul post-apocaliptic niciodata. Acest lucru a aparut intr-adevar intr-un prim montaj, dar ulterior s-a decis eliminarea scenei (desi Sandra Bullock ne-a explicat cum este). Dar sa continuam spre a noastra, la posibilul complot. De ce sa nu oferi publicului o a doua parte care spune mai multe despre aceasta forta malefica capabila sa se sinucida oricine o urmareste? Sau un prequel axat pe evolutia, istoria si provenienta sa?

Autorul cartii ‘Bird Box’, Josh Malerman , a spus deja ca nu are de gand sa faca o continuare a romanului, asa ca Netflix ar trebui sa-si foloseasca imaginatia; sau sa fie bazat pe „Black Mad Wheel”, de acelasi autor si care trateaza o tema de mister similara pentru a crea noi adaptari legate de filmul original.

3. Turnarea

De-a lungul filmului „Blind” s-au inregistrat numeroase morti, ceea ce limiteaza posibilitatea de a putea revedea unele dintre personaje in aceleasi roluri. Cu toate acestea, protagonista este inca in viata, asa ca in cazul unei continuare, s-ar putea conta din nou pe Sandra Bullock in rolul ei de Malorie. La fel si copiii lor, Olympia si Tom ( Vivien Lyra Blair si Julian Edwards) si ar putea fi liderul sanctuarului, Rick, Pruitt Taylor Vince , care si-ar putea creste rolul in acest nou film.

Trebuie sa ne amintim ca „Bird Box” amesteca prezentul si trecutul, dezvaluind cum era viata personajului principal inainte de sosirea distrugerii totale. In cronologia trecuta, Malorie este insarcinata si dupa ce s-a intors de la o programare medicala cu sora ei Jessica (Sarah Paulson), aceasta din urma este afectata de aceasta forta misterioasa, care o determina sa-si prabuseasca masina si sa stea in fata unui camion. Dupa acel eveniment tragic, Malorie ajunge intr-o casa cu oameni precum Douglas (John Malkovich), Tom (Trevante Rhodes) si Charlie (Lil Rel Howery), care ajuta sa ofere cateva indicii despre creatura care distruge populatia lumii, in ciuda faptului ca sufera un fatidic. Sfarsit. Dar de ce sa nu revin din nou sub forma unui flashback ?pentru a afla mai multe despre ce s-a intamplat in aceasta casa?

Oh, si din aceasta poveste trecuta este posibil ca Parminder Nagra sa se intoarca si ca Dr. Lapham, deoarece apare la sfarsitul casetei in sanctuar. Sau Felix (Machine Gun Kelly) si Lucy (Rosa Salazar), din moment ce ultimii doi pe care i-am vazut dintre ei ieseau din casa, asa ca ar fi putut supravietui si sa se reintalneasca cu Malorie.

4. Data lansarii

Abia in 2017 , Netflix a dobandit drepturile asupra acestui roman care fusese anterior in mainile Universal. Fara a termina anul, mai exact in octombrie 2017, platforma a inceput filmarile, desi nu avea sa fie prezentata decat un an mai tarziu, mai intai la AFI Fest (Institutul American de Film) din noiembrie si apoi utilizatorilor sai pe 21 decembrie.