Baile sunt, alaturi de bucatarii, marii protagonisti ai reformelor si, de ceva vreme, si ai restului casei; noile tendinte, inclusiv ocazionale si neasteptate, imbraca cu rafinament, facandu-le sa iasa in evidenta prin frumusete si confort. 

Mai bine natural Se transporta in dormitoare, in structuri si chiar in covoare. Organicul loveste puternic si in bai: „2020 va fi anul in care casa noastra va deveni naturala prin aplicarea unor elemente foarte specifice pentru a-i oferi o nota echilibrata de modernitate”.

Tendinta variaza de la culori la materiale, trecand prin forme: „Vom vedea o prezenta mai mare a tonurilor de bej sau pamant, evocand tonuri neutre, dar in acelasi timp naturale”, spun acestia de la brand. In plus, ei afirma ca nu vom inceta sa vedem forme organice cu finisaje aurii sau cupru in mici detalii, „amestecand bogatia vremii cu siluete contemporane, pe care le putem vedea foarte frecvent in cele mai recunoscute case de design”.

Si mai este: „Vom adora noile placi de portelan care imita materiale naturale si reusesc sa creeze combinatii inedite in fiecare mediu”, prevad acesti experti, care se angajeaza si la „reprezentarea maxima a lemnului, este un clasic care este mereu reinventat”. In plus, si formatul sau este surprinzator, in cuvintele acestor profesionisti, „cu detalii inedite, de parca ar fi fost sculptate dintr-o singura piesa, mizand pe vene si caracter marcate”.

In sfarsit, tot in acest spatiu al casei se revendica ceea ce este „real” in detrimentul artificial: „Mantra recuperarii, reciclarii si refolosizarii se impune puternic decoratiunii. Nu este vorba doar de recuperarea mobilierului dezafectat pentru a da le-o alta viata, sau chiar o alta utilizare, dar sa reducem cat mai mult plasticul din casele noastre in favoarea tesaturilor, covoarelor din fibre naturale, mobilierului din lemn, ustensilelor din bambus, recipientelor din ceramica si sticla…

Culoarea modei Potrivit profesionistilor, prezenta tonurilor pamantii se combina cu un angajament puternic fata de culoarea Pantone a anului, Classic Blue, atat pe pereti, cat si pe alte suprafete: „Este un ton care se aplica cu usurinta pe o mare varietate de materiale si care este capabil sa o transporte in mai multe directii diferite, exprimand nu numai traditie si eleganta, ci si forta”.

La fel, de la brand se afirma ca „se asteapta modele si compozitii indraznete care sa foloseasca tonuri inchise si profunde atat pentru mobilier, cat si pentru pereti si acoperiri”. Atentie, in plus, la plafoane, care, potrivit acestor experti, capata o noua importanta.

„Se cauta un echilibru intre culorile mobilierului si ale peretilor, combinand tonuri neutre si accentuand elemente specifice ale mobilierului sau ale tapeturilor pentru a crea un punct focal”, avertizeaza acestia. Si adauga: „Peretii cu personalitate vor castiga si ei proeminenta datorita picturilor sau tapetului, care vor continua sa fie puternice”.

Format mare „Planurile de perete de format mare sunt o tendinta puternica pentru acest an. Odata cu noile tehnologii si inovatii, a fost posibila transpunerea frumusetii pietrei naturale in formate mari si din ce in ce mai usoare, care faciliteaza montarea in faianta si faianta. , creand spatii elegante si stilate”, explica ei de la Gunni&Trentino . Din nou, mai bine daca finisajul este natural.

Revenire neasteptata „O tendinta care, pana de curand, era considerata invechita, acum se reinventeaza si a devenit un element cheie in decor si iluminat”. Acestea se refera la sticla mata si mata care, in opinia sa, va avea o mare prezenta, „fiind folosita ca separatoare de spatiu sau ca usi glisante atat in ​​sufragerie, cat si in bai”. Si continua: „Versatilitatea lor inseamna ca pot fi personalizate, creand un stil unic in fiecare proiect”.

Lampile protagoniste A trecut ceva vreme de cand am alungat lumina trista si rece pe care o aveau in mod traditional baile pentru o iluminare mult mai calda, dar, asigura ca tendintele actuale merg mult mai departe: „In acest domeniu, inovatia si noi propuneri au castigat. sol: de la lampi geometrice care sunt inclinate spre linii pure si simple, pana la compozitii sculpturale din mai multe piese care creeaza decor unic”.