Biblioteca sau libraria traditionala s-a schimbat drastic in ultimele secole. Anterior era un element retrogradat in casele nobilimii unde cartile te intampinau pe rafturi cu parfum de mahon si invelite in perdele de catifea. Astazi, cateva secole mai tarziu, a avea o biblioteca buna acasa este ceva ce apreciem din ce in ce mai mult. Sunt spatii cu o nota intima, confortabila si primitoare in care ne lasam imaginatia sa scape si incercam sa ne inspiram.

Descoperiti aceste propuneri impreuna cu noi si incepeti sa va proiectati viitoarea biblioteca

Biblioteca goala

Lumina care vine de la ferestre lumineaza acest spatiu. Biblioteca alba se imbina atat de bine cu restul incaperii, incat face din carti protagonisti principali. Combinatia dintre balansoarele si lumina de la semineu creeaza un decor perfect pentru a seta orice stil de roman. 

Biblioteca accesibila

Mai tarziu va vom arata stiluri de biblioteca clasice, mai organizate si extravagante, dar cu aceasta imagine vrem sa va aratam cum aceasta biblioteca simpla poate fi o alegere perfecta in functie de stilul de locuit in care locuim. 

Lampile de perete in stil rustic si industriale sunt completate perfect de aceasta biblioteca minimalista.

Biblioteca clasica

Pentru iubitorii de design mai traditional, acest raft va fi o piesa magnifica de plasat in sufragerie. Peretele dormitorului dispare complet in spatele acestei biblioteci din lemn de esenta tare. Cele doua fotolii din catifea contribuie la crearea unei atmosfere confortabile si relaxante, precum si la eleganta. Alaturi de carti, un sistem muzical face din aceasta camera locul ideal pentru zile lungi acasa. 

Biblioteca in dormitor

Suntem obisnuiti sa punem biblioteci in sufragerie sau in birou. Cu toate acestea, o biblioteca simpla, dar plina de viata precum cea din imagine poate fi foarte utila intr-un dormitor. In spatiile mici in care nu ar incapea o comoda sau un dulap, rafturile vor fi de mare ajutor si vor da un aer cald dormitorului.

Biblioteca functionala

Un alt loc practic si functional este spatiul casa scarilor. In mod normal, mobilierul este amplasat de obicei dedesubt, insa fotografia ne arata ca amplasarea unor rafturi in zona superioara este o idee buna atata timp cat dimensiunea scarii o permite. 

Biblioteca pana in tavan

Intr-o zona de tranzit, rafturile din podea pana in tavan sunt foarte practice pentru a sparge spatiul sau a-l delimita fara a pune pereti sau bariere arhitecturale. 

In imaginea pe care vi-o aratam, arhitectii au adus o mare personalitate acestei incaperi prin reabilitarea stalpilor din beton si transformandu-i in biblioteci. 

Biblioteca DIY

Rafturi similare cu acest design ar putea fi gasite in sectiunea Do It Yourself a mai multor reviste sau site-uri web. Ne aminteste de mobilierul din caramizi de beton si scanduri de lemn. Cu toate acestea, compozitia se caracterizeaza prin utilizarea suporturilor de fier si a blocurilor de placaj de plop. Atat suporturile, cat si placile de fier pot fi mutate pentru a crea compozitia care ne intereseaza cel mai mult.