Curatarea si ingrijirea canapelei din piele

De asemenea, este mai bine sa repetati procesul decat sa inmuiati suprafata in prea mult sapun de cas. Cand curatati si ingrijiti pielea, este important sa nu frecati pielea. Produsele din piele pot fi folosite din nou numai atunci cand sunt complet uscate. Crema hidratanta este un produs foarte bun pentru ingrijirea pantofilor, jachetelor si fotoliilor din piele neteda. Se aplica produselor cu o carpa moale.

Daca sunteti multumit de rezultat, stergeti din nou cu o carpa uscata pana cand pielea este curata si lustruita. Cel mai bun mod de a elimina mucegaiul din nubuck si piele de caprioara este cu un amestec de alcool si apa. Solutia de curatare se aplica apoi cu grija cu un burete. Odata ce pielea este complet uscata, este relucrata cu o perie de piele de caprioara. Cat de des trebuie curatate produsele din piele depinde in primul rand de natura si utilizarea produselor. Pe langa intensitate, depinde si de influentele mediului la care sunt expuse articolele.

Curatati usor petele pana cand nu mai sunt vizibile. Din fericire, pielea din material natural nu trebuie curatata foarte des. Imbracamintea si incaltamintea realizate din acest material dur sunt durabile si rezistente la uzura. Daca articolele din piele prezinta pete, exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand curatati pielea. Daca ar fi sa spalati produse din piele ca si celelalte textile ale dvs., deteriorarea nu poate fi exclusa. Ar trebui sa testati intotdeauna agentii de curatare in locuri mici, ascunse. Daca decolorarea poate fi indepartata cu un demachiant usor sau puternic, doua sau trei procese de curatare sunt suficiente.

Dar uneori un articol din piele trebuie curatat pentru ca este patat, gras sau pur si simplu murdar in general. Daca ar fi sa curatati pielea in acelasi mod ca si textilele, ati deteriora pielea datorita proprietatilor sale de material complet diferite. In orice caz, testati intotdeauna toti agentii si procedurile de curatare intr-o zona mica, neobservata.

Pete albe se pot forma cu apa de la robinet din cauza varului pe care il contine. Sigilarea din piele COLOURLOCK este o protectie impotriva abraziunii, murdariei si decolorarii. Nu este cazul daca cauza este o imbracaminte deosebit de colorata. Daca pielea este in general sensibila, sfatul este util pentru toate suprafetele de contact. Ca efect secundar, stratul colorat al pielii devine mai moale si, de asemenea, putin mai lipicios.

In functie de dimensiunea canapelei, presara pe scaun aproximativ 200 de grame de bicarbonat de sodiu uscat. A doua zi dimineata puteti indeparta pudra uscata cu aspiratorul. Piesa de mobilier a fost reinnoita si miroase din nou bine. Aplicati GLD pe o carpa alba curata si folositi pentru a sterge usor suprafata. Cand incercati sa indepartati murdaria, poate fi indepartata si o parte de vopsea. Trebuie sa fii foarte atent sa nu indepartezi complet stratul de vopsea.

O canapea cu suprafata Alcantra este frecata ocazional cu o carpa usor umeda. De asemenea, trebuie subliniat faptul ca scaunele auto si husele volanului, precum si jachetele si paltoanele, sunt realizate din material asemanator pielii. Un detergent conventional pentru textile este potrivit si pentru indepartarea petelor mici si a murdariei. De asemenea, puteti folosi bicarbonat de sodiu pentru a curata pielea. Daca canapeaua din piele deja miroase neplacut, atunci este de obicei suficient un tratament cu bicarbonat de sodiu.

Depozitare

Produsele din piele care sunt expuse la uzura frecventa necesita, in general, o ingrijire mai extinsa decat cele care sunt utilizate rar. Cand vine vorba de curatarea si ingrijirea pielii, tipul de piele care trebuie turnat este, desigur, intotdeauna important. De exemplu, canapelele din piele neteda sunt curatate in mod regulat cu o carpa moale si uscata.

Dupa un timp scurt de expunere, lustruiti cu o carpa moale. Canapelele din piele neteda si pernele de scaun sunt cel mai bine curatate si ingrijite cu un detergent special pentru piele. De asemenea, puteti folosi o solutie de sapun si apa coagulata. Apoi lucrati din nou cu o carpa uscata de bumbac. Detergentii puternici sunt tabu atunci cand curatati pielea, ar face materialul sa se deformeze. Daca folositi apa pentru a lucra pielea, aceasta trebuie sa fie apa distilata.

Dar asta favorizeaza murdaria si decolorarea. Atata timp cat pielea nu se simte uscata in viitor, etansarea este prima alegere pentru pielea sensibila in zonele de contact. Restul pielii poate fi ingrijita conform recomandarilor pentru piele de mobila. Daca petele nu pot fi indepartate prima data, procesul se repeta. De asemenea, puteti pregati piele de vanat inchisa la culoare cu cafea. Pentru a face acest lucru, scufundati o carpa de bumbac in cafea rece. Folositi-l pentru a curata bine petele murdare de pe pantofii de piele de caprioara.

Daca se decoloreaza definitiv, nu mai exista nicio sansa de curatare si nici macar firmele specializate nu au nicio sansa. Chiar si colorarea excesiva prezinta riscul unei decolorari severe, deoarece decolorarea va reapatrunde prin noul strat de culoare. Cu toate acestea, companiile specializate au blocante adecvate pentru a o evita. In astfel de cazuri, cereti o firma specializata cu experienta. Dar nu exista intotdeauna ajutor cu pielea artificiala. In cazul schimbarilor de culoare, unde este necesara o acoperire mare, aplicati vopseaua de mai multe ori si uscati cu un uscator de par intre ele.

Iata cateva sfaturi pentru curatarea pielii, astfel incat articolele din piele sa arate mereu ca noi. Pielea naturala este calitativ mai buna, dar este si mai scumpa. De aceea cumparam adesea produse din piele artificiala, mai ales cand vine vorba de imbracaminte. Si acest lucru necesita curatare din cand in cand. Contin uleiuri care absorb murdaria si in acelasi timp doneaza umiditate materialului.

Curatarea pielii unei masini SFATURI

Pentru zone mici murdare, utilizati servetele pentru copii sau indepartati murdaria cu o carpa din microfibra usor umeda. Dupa aceea, ar trebui sa curatati canapeaua cu o carpa uscata. Curatarea pielii este o problema care nu apare prea des, deoarece articolele din piele sunt destul de durabile si puternice.

Netezeste zonele aspre prin curatarea GLD cu tamponul de lustruit COLOURLOCK 4000. In combinatie, otetul si uleiul de in sunt lustruirea perfecta pentru piele.

Sapunul neutru si apa distilata sunt potrivite pentru curatarea pieilor netede deschise si inchise la culoare. Un sapun conventional ar usca doar materialul. Curatati pielea cu o carpa usor umeda. In acest fel, praful si murdaria pot fi indepartate foarte bine.

Cum se curata pantofii din piele

Prin urmare, nu lasa margini albe pe produsele din piele. Cand ingrijiti produse din piele de culoare deschisa si cand curatati pielea inchisa la culoare cu remedii casnice, folositi intotdeauna o carpa uscata dupa aceea. Daca doriti sa va curatati canapeaua sau o piesa de imbracaminte cu sapun cas, trebuie sa va asigurati intotdeauna ca este putin spuma. Nu incercati sa frecati pielea cu sapun uscat. Apoi selectati mai intai o parte neobservata a pielii unde puteti testa efectul sapunului de cas.