Urmatoarele idei te pot ajuta sa economiseti bani cand mergi la supermarket si iti planifici cumparaturile.
1. Afla despre reduceri
Te-ai intrebat vreodata cum au loc reducerile in magazine? Ei bine, mai multe supermarketuri stabilesc reducerile prin rotatie – carne, branzeturi, bauturi etc. Informeaza-te despre aceste reduceri si vezi daca poti face provizii pe termen lung (sigur, la alimentele si produsele cu termen mare de valabilitate). Urmareste katalog.ro pentru a afla cele mai bune oferte. De asemenea, te poti inscrie la newsletterul nostru si iti vom trimite cataloagele de reduceri in formati digital, ca sa-ti fie mai usor sa planifici cumparaturile.
2. Cumpara produse de la „Ultima sansa”
Stii acele zone in care se scot in fata produsele de ultima sansa? Este intotdeauna o idee buna sa cauti in aceasta zona. Nu stii niciodata ce ai putea gasi la pret avantajos.
3. Feliaza tu produsele
Sigur, este comod sa cumperi legume si fructe direct taiate si ambalate sau branza felii. Te gandesti ca economisesti timp. Insa banii pe care ii economisesti prin felierea, taierea si tocatul unor produse merita tot efortul suplimentar. Prin urmare, orienteaza-te si vezi ce operatiuni poti sa faci tu acasa, daca merita sa economisesti bani cumparand bucati mai mari, pe care sa le pregatesti tu.
4. Fii spontan in prepararea meselor
Daca tu si cei din familie nu sunteti pretentiosi la mancare, atunci puteti lasa reducerile sa va dicteze meniul. Acest lucru este util de asemenea si pentru pregatirea meniurilor saptamanale. Totusi, daca decideti ca nu sunteti atat de flexibili in ceea ce priveste meniurile, aceasta idee nu va fi de bun auguur – pentru ca in final puteti descoperi ca risipiti mai multa mancare.
5. Fii atent la ce arunci
Daca vorbim despre risipa de alimente, o strategie buna de a economisi bani la cumparaturi este sa te asiguri ca nu arunci niciodata mancare acasa. Acest lucru este deosebit de important cand cumperi alimente. Este foarte usor sa cumperi in exces Unele magazine au cosuri vrac cu legume, care nu se depoziteaza usor. Daca nu le vei consuma in timp util, se vor degrada usor si in final vei fi nevoit sa le arunci.
6. Fii atent la optiunile pe care le ai
Compara preturile cu dimensiunile diferite sau cantitatile diferite din acelasi produs. Pentru este mai ieftin sa cumperi dimensiunea mai mare, dar economiile vor fi minime. Dar daca ajungi sa arunci trei sferturi dintr-o sticla mare de sos de rosii pentru ca nu ai folosit-o la timp, nu ai economisit nimic.