Orice fermier care vrea sa isi usureze munca si sa obtina si rezultatele dorite, are nevoie de anumite utilaje agricole. Chiar daca aceste utilaje sunt destul de scumpe, investitia este una pe termen lung, al carei cost va fi recuperat destul de repede. Asadar, continua sa citesti pentru a afla mai multe despre care sunt utilajele absolut necesare pentru fermieri.

Tractorul

Tractorul este cel mai important utilaj care trebuie sa existe in orice ferma. Cu cele mai bune tractoare Fiat de pe piata poti efectua mai multe operatiuni. Asadar, este un utilaj multifunctional extrem de necesar pentru orice fermier. Fara acesta, foarte multe operatiuni sunt extrem de dificil de realizat sau poate chiar imposibil. Cu ajutorul tractorului poti pregati terenul si poti transporta recolta. Totodata, la acest utilaj se pot atasa mai multe echipamente cu ajutorul carora poti ara, semana sau fertiliza. Asadar, este mai mult decat necesar sa ai un astfel de utilaj la ferma ta pentru a-ti face munca mult mai usoara.  

Semanatoarea

Asa cum ii spune si numele, semanatoarea este folosita pentru semanat. Acum multi ani, aceasta procedura se realiza manual, insa era extrem de dificil si pe deasupra dura si foarte mult timp. Insa, in prezent datorita tehnologiei moderne, putem spune ca suntem foarte norocosi. Cu ajutorul unei semanatoare, semanatul devine foarte usor si foarte rapid. Acest utilaj introduce semintele in sol la adancimea potrivita, ceea ce inseamna ca pierderile sunt minime. In plus, semanatoarea poate realiza semanaturi liniare, acestea fiind obligatorii in cazul culturilor de porumb sau fasole. O semanatoare este, fara indoiala, o investitie inteligenta pe termen lung, la fel ca si celelalte utilaje de altfel.

Combina

Combina se foloseste pentru recoltare, aceasta activitate fiind una extrem de realizat fara un astfel de utilaj. Combina este un utilaj destul de complex care poate realiza mai multe operatiuni in acelasi timp. Cu ajutorul acestui utilaj agricol, poti secera, treiera, separa boabele si totodata poti aduna si paiele ramase in urma. Toate acestea se realizeaza foarte usor si intr-un timp extrem de scurt comparativ cu situatia in care aceasta activitate ar fi realizata manual. Piesa principala din acest utilaj este hederul care se adapteaza excelent in functie de cultura pe care vrei sa o recoltezi. Hedereul este echipat cu un dispozitiv de taiere, rabator si transportor.

Plugul

Nici unui agricultor nu ar trebui sa ii lipseasca plugul. Indiferent de sezon, acest utilaj este extrem de util in efectuarea araturilor. Atunci cand este nevoie de aratul a zeci de hectare, cu siguranta nu poti face asta manual, motiv pentru care este nevoie de un plug. Daca suprafata este mica, atunci putem spune ca nu este nevoie de un astfel de utilaj. Insa, daca vorbim de suprafete mari, atunci aratul devine o activitate extrem de solicitanta, si este absolut obligatoriu sa detii un plug. Plugul se ataseaza la un tractor si astfel aratul nu mai presupune o activitate fizica ci una mecanizata care se realizeaza foarte simplu si intr-un interval de timp extrem de scurt.

Miniexcavatorul

Un miniexcavator vine si el cu multe avantaje, insa nu este intotdeauna obligatoriu. Acest utilaj este folosit pentru demolari usoare, manipulare de materiale si pentru indepartarea radacinilor. Are o utilitate extinsa, si niciodata nu vei stii cand vei avea nevoie de el. Prin urmare, daca ai o ferma, ar fi indicat sa detii si un astfel de utilaj, insa este important de stiut ca nu este la fel de important ca utilajele mentionate anterior. Miniexcavatoarele nu sunt foarte scumpe, si se pot achizitiona chiar si la mana a doua. Totodata, sunt foarte simplu de manevrat si nu prezinta nici un pericol atata timp cat le manevrezi in mod corect.