Unul dintre ajutoarele de nadejde pentru fiecare dintre dumneavoastra este, fara indoiala, masina de spalat si tocmai pentru ca aceasta va vine in ajutor de fiecare data si va ajuta sa economisiti timp cu spalatul hainelor, iar parfumul lenjeriei si al hainelor dumneavoastra este intotdeauna unul divin, masina de spalat are nevoie de o ingrijire atenta. Filebox va spune ce puteti face pentru ingrijirea unei masini de spalat in cativa pasi simplii.

Desi masina de spalat nu este folosita in fiecare zi asa cum folositi alte aparate electronice si electrocasnice cum ar fi frigiderul, televizorul sau laptopul, exista numerosi factori care ar putea contribui la uzarea acesteia si in timp la defectarea ei.

Inca de la achizitionarea unei masini de spalat rufe este indicat sa cititi cu foarte mare atentie toate instructiunile de utilizare pentru a va familiariza cu programele si cu tipul de materiale pe care le puteti spala. De asemenea, este foarte important ca masina de spalat sa fie foarte bine fixata pe podea pentru ca in timpul ciclului de stoarcere, daca masina nu este fixata corect, aceasta va trepida si anumite elemente ale masinii de spalat pot avea de suferit.Tot imediat ce ati adus masina de spalat acasa este important ca un instalator autorizat sa racordeze corect masina la instalatia de apa dar si la cea de energie electrica. Este important ca masina de spalat, ca de altfel si alte electronice si electrocansice, sa fie racordata la o priza cu impamantare.

Inainte de a porni un ciclu de spalare, asigurati-va ca ati citit instructiunile si ca ati ales programul potrivit pentru hainele pe care doriti sa le spalati. De asemenea, este important sa setati alaturi de program si temperatura si viteza de centrifugare potrivite.

Acordati foarte mare atentie tipului de detergent pe care il folositi. Inainte de toate, acesta trebuie sa fie unul destinat unei masini de spalat rufe automate. Mai mult decat atat, este recomandat ca acesta sa fie unul de foarte buna calitate care nu doar ca va spala rufele foarte bine, dar va si proteja masina de spalat deoarece de obicei, aceste tipuri de detergenti contin anumite particule care protejeaza masina de spalat.

In foarte multe dintre cazuri, cei mai multi dintre dumneavoastra se confrunta cu apa foarte dura. Aceasta duce in timp la aparitia calcarului si calcarul inseamna distrugerea treptata a masinii de spalat. Este important ca la fiecare spalare sa folositi si un praf anticalcar care va impiedica aparitia depunerilor atat de daunatoare. Este indicat ca de aproximativ 3-4 ori pe an sa porniti un ciclu al masinii de spalat fara rufe in interior ci doar cu apa si eventual puteti turna otet sau bicarbonat de sodiu, substante care vor ajuta la indepartarea tuturor depunerilor de calcar.

Atunci cand spalati, nu umpleti cuva pana la refuz deoarece acest lucru poate duce la slabirea arcurilor de sustinere. Acestea se pot slabi si in cazul in care masina de spalat nu este fixata corespunzator, deoarece vibratiile vor fi foarte puternice in acest caz. De asemenea, daca umpleti cuva pana la refuz hainele nu se vor spala asa cum trebuie si nici nu vor fi clatite corespunzator.

Dupa spalarea rufelor este indicat sa lasati hubloul deschis pentru cateva minute pentru ca interiorul masinii de spalat sa se poata usca.

Nu uitati ca din cand in sa spalati recipientul pentru detergent/balsam de rufe, precum si filtrul. Este foarte important ca filtrul sa fie curatat pentru ca masina de spalat sa functioneze fara probleme.

Urmand acesti pasi, cu siguranta va veti bucura un timp mai indelungat de beneficiile pe care masina dumneavoastra de spalat le ofera.