Intelegerea faptului ca nu poti rezolva totul este primul pas catre vindecarea mentala si fizica. Decizia pare simplu de luat, dar in realitate, crezi sau nu, a merge la un specialist este inca un tabu si greu de acceptat pentru multi oameni. De la medic generalist, la specialisti, precum psihologi sau psihiatri. Sunt inca foarte multi oameni care nu merg pana nu sunt in pragul spitalizarii sau ceva mai grav.

In ciuda gandirii magice pe care o au mexicanii, ca cu vibratii bune totul se poate schimba peste noapte, exista stiinta. Da, cel caruia ii datoram o buna parte din supravietuirea noastra . Din acest motiv, adevarul este ca nu trebuie sa fim atat de suspiciosi fata de toti specialistii care incearca sa ne ajute atunci cand ceva nu este in regula si cu atat mai putin sa ne impotrivim sa mergem atat de mult timp la experti, pentru ca nu uitati ca ei sunt cei care au se dedica sanatatii de cativa ani, astfel incat diagnosticul si tratamentul dumneavoastra sa fie cel mai bun.

Din acest motiv, de la creatorii „Nu merg la psiholog, ca nu sunt nebun” si „Pot sa rezolv doar incercand si cu multa vointa”, vin: „Nu trebuie sa merg la nutritionist, pentru ca sunt bine supraponderal” si multi altii. Din acest motiv, astazi ne-am hotarat sa va impartasim cateva din cele spuse de el, care de altfel sunt MITURILE mersului la nutritionist. 

1. Daca mergi la nutritionist este sinonim cu prohibitie si foame

Fals. Conform celor spuse de specialistul in nutritie, un nutritionist face o evaluare a stilului de viata pe care il duci si te pune la dieta in functie de nevoile tale. De asemenea, iti permite sa mananci ceva, putin gust sa nu iti doresti nimic, pentru ca despre ce este vorba dincolo de interzicere, este ca te invata sa mananci sanatos pentru ca sanatatea sa nu se clatine din cauza exceselor. 

2. Cei care merg la nutritionist este doar sa slabeasca

Fals. Nu doar cei supraponderali trebuie sa mearga la nutritionist, ci si sportivii sau persoanele care sunt constiente ca trebuie sa aiba o dieta echilibrata si sanatoasa. Majo se asigura ca un nutritionist iti concepe dieta in functie de starea ta de sanatate, unde incetul cu incetul vei invata sa-ti alegi mult mai bine alimentele zilnice. Acest lucru se aplica tuturor, indiferent daca sunteti obez sau nu. 

3. Dupa ce urmeaza dieta cu un medic nutritionist, vine revenirea

Fals. De fapt, ceea ce se urmareste mergand la nutritionist este sa nu slabesti dintr-o singura lovitura, ci sa apara schimbari mici, dar constante, pentru a nu reveni la obiceiuri proaste care te fac sa ingrasi kilograme in plus. Important este ca te simti mai energic si mult mai bine in general, cu schimbari corporale sanatoase si fara dezechilibre. 

4. Schimbarile corpului sunt rapide

Fals. Potrivit expertului, schimbarile in corpul tau sunt posibile, dar nu pot fi atat de rapide, pentru ca ceea ce se cauta este sa nu existe rebound. Rezultatele se obtin cu multa rabdare si o alimentatie sanatoasa, mereu in mainile unui specialist, fara a fi nevoie de pastile si exercitii extreme. 

5. Nu vei putea manca prajeli

Fals. Daca urmezi toate indicatiile nutritionistului tau, vei observa ca dieta ta va avea ca scop imbunatatirea alegerii alimentelor tale si ca te poti trata din cand in cand, asa ca prajile nu sunt cu siguranta interzise, ​​trebuie doar sa mananci. le cu moderatie si stii ce fel de gustare te face mai bun.