Multi oameni considera ca hainele de firma sunt foarte calitative, insa uneori lucrurile nu stau deloc asa. De cele mai multe ori, platesti pentru brand si nu neaparat pentru calitate. Problema este oarecum generata de lipsa de informare si pentru ca oamenii nu au constientizat inca importanta alegerii corecte a hainelor. Vedem peste tot oameni de toate varstele care isi etaleaza tinutele scumpe insa nu neaparat calitative ori care sa li se potriveasca.

Diferenta dintre hainele de brand si cele calitative

Am mentionat in introducerea acestui articol ca nu toate hainele de brand sunt si de calitate superioara. Doar pentru ca aceste articole vestimentare, de exemplu camasi Valentino, sunt semnate de designeri faimosi nu inseamna ca materialul din care sunt facute este unul calitativ. De cele mai multe ori, poti gasi haine care nu sunt realizate de designeri faimosi insa au o calitate net superioara si preturi extrem de accesibile tuturor buzunarelor.  Tot din lipsa de informare multi oameni cred ca tot ce este scump este si bun. Cu totii am intalnit situatii in care unele haine au costat putin insa le-am purtat pentru o perioada lunga de timp.

De ce cumpara oamenii haine de firma?

Din nou, ajungem la acea mentalitate pe care o au in general romanii, si anume ca un articol vestimentar de firma este unul de calitate foarte buna. Aceasta mentalitate, care de altfel este una gresita, ne face sa aruncam efectiv cu banii pe fereastra, nestiind ca putem cumpara haine mult mai bune la preturi foarte mici. De exemplu, daca vorbim de pantofi, nu de putine ori am cumparat pantofi din piele de la un magazin comun, dar care au aratat impecabil chiar si dupa foarte multe purtari. Acelasi lucru este valabil si pentru tinutele vestimentare. Totodata, sunt oameni care cumpara anumite haine doar pentru ca se poarta insa aceleasi haine nu ii avantajeaza absolut deloc. Aceasta este o capcana in care poate am cazut cu totii la un moment dat, motiv pentru care este esential sa ne informam corespunzator pentru a face alegeri bune.

Ce e mai bine sa cumperi?

Inainte de orice altceva, este esential sa cumperi mereu haine care te avantajeaza si nu haine care se poarta sau care sunt de brand. De asemenea, este foarte important sa te uiti la calitatea materialului inainte de a achizitiona anumite articole vestimentare. Nu trebuie sa fii un expert astfel incat sa iti dai seama daca un anumit material este bun sau nu. In acelasi timp, un alt detaliu care te ajuta sa iti dai seama daca anumite haine sunt de calitate sau nu este croiul pe care acesta il au precum si cusaturile. Aceste detalii iti vor spune daca o anumita rochie, fusta, etc., este de calitate sau nu. Asadar, mergi in magazin si probeaza hainele care iti plac si care iti vin bine. La urma urmei, daca te simti bine intr-o anumita tinuta vei capata si incredere in tine si te vei simti absolut minunat.

Ce rost are sa arunci banii pe fereastra

Din pacate, foarte multi oameni isi cumpara haine de firma precum blugi Dolce & Gabbana pentru ca vor sa epateze. Asta inseamna ca efectiv arunca cu banii pe fereastra. Ba mai mult decat atat, unii oameni nici macar nu isi permit sa dea atatia bani pe haine insa o fac pentru ca vor sa fie considerati bogati si sa fie astfel integrati si acceptati in anumite grupuri. Este foarte nesanatos sa ai o astfel de mentalitate, pentru ca daca ne uitam la oamenii cei mai bogati ai lumii nu ii vom vedea niciodata pe acestia epatand cu tinute scumpe. Din contra, ei iti vor spune mereu ca omul face haina si nu haina pe om.