Este indicat sa alegi un charter Antalya, deoarece este perfecta atat pentru vacante de familie, cat si de afaceri. Plaje superbe, parcuri acvatice, terenuri de golf moderne. Toate conditiile pentru calarie, rafting si scufundari. 

Hotelurile sunt dotate cu centre profesionale de fitness si SPA. Astazi, Turcia este una dintre cele mai populare tari pentru iubitorii de plaja. Peisajele naturale magnifice, marea calda, infrastructura turistica bine dezvoltata atrag anual un numar mare de turisti. Dar nu uita ca Turcia este, in primul rand, o tara foarte interesanta, a carei istorie isi are radacinile in trecutul indepartat. 

Alegand un charter Antalya, vei alege un oras foarte frumos situat pe coasta Mediteranei, care se ridica deasupra marii pe stanci abrupte. Exista multe plaje excelente in Antalya, unde totul este echipat pentru un sejur confortabil, cu baruri, discoteci si magazine la moda. Dar, pe langa aceasta, in acest oras veti gasi si multe obiective culturale si istorice interesante.

Muzeul Arheologic din Antalya

Una dintre cele mai vechi structuri din Antalya este Poarta lui Hadrian, construita in anul 130 i.Hr. in onoarea vizitei imparatului roman Hadrian la Antalya. De asemenea, va fi interesant sa vizitezi Muzeul Arheologic din Antalya, care este considerat unul dintre cele mai bune din Turcia. Gazduieste o colectie de descoperiri din cele mai vechi timpuri pana in perioada otomana. Se pot vedea sarcofage, statui, fragmente de structuri arhitecturale, ceramica, mozaicuri.

Citeste si: Turcia – vacanțe însorite pe Riviera turcească

Charter Antalya – ce poti vizita? 

Zona Kaleichi. Orasul vechi Antalya, datorita numeroaselor monumente istorice si a infrastructurii turistice bine stabilite, este foarte popular printre turisti. In acest loc se impletesc diverse epoci si civilizatii. Aici domneste o atmosfera de nedescris de ospitalitate straveche a strazilor inguste cu cafenele in miniatura si restaurante confortabile. Casele antice, turnurile, moscheile, un dig cu vedere la mare si la munti fac din Kaleici un loc ideal pentru plimbare.

Cascada Kursunlu. Cascada, situata pe teritoriul unui parc national natural intr-o padure de conifere, este numita o oaza racoroasa in padure. Aici te poti bucura de peisajele fermecatoare ale trunchiurilor puternice de conifere impletite cu liane, de suprafata de smarald a lacului si, bineinteles, de principala perla a parcului – cascada Kursunlu. Aceasta este o cascada uimitoare, care stropeste picaturi de cristal in jurul ei.

Duden de sus si de jos. Cascada Duden este una dintre cele mai faimoase atractii naturale din Antalya. Unicitatea sa consta in faptul ca este formata din mai multe cascade. Le poti vizualiza atat din unghiul inferior, cat si din unghiul superior, din exterior si din interior.

Lower Duden este considerata una dintre cele mai frumoase cascade din lume, cazand in mare. Ii poti admira frumusetea de pe malul marii sau de pe platforma de observatie de pe stanca. Upper Duden este, de asemenea, frumos si pitoresc. Este inconjurat de un parc cu verdeata stralucitoare si specii rare de arbori. Aici, in spatele paraielor de apa care cad din stanca de smarald, se ascunde o pestera mare.

Acvariul din Antalya. Acvariul este cea mai populara si vizitata atractie a orasului. Acesta este unul dintre cele mai mari complexe de acvarii din lume. Locul uimitor ofera o oportunitate de a face cunostinta cu patruzeci de acvarii tematice, care au propria lor lume subacvatica unica, pe langa decoratiunile de lux. Aici te poti plimba prin cel mai mare tunel din lume, obtinand o multime de experiente noi de neuitat.