Da, exista greseli de machiaj care sunt destul de frecvente in functie de varsta.

Iata doua exemple: Cine nu a abuzat de pudrele matifiante in plina adolescenta si dereglare hormonala? Si cine nu i-a spus mamei ca folosirea unui fond de ten mai inchis la culoare nu ajuta la ascunderea ridurilor ? Desi pot exista cateva greseli care sunt universale si nu tin de varsta, exista unele care sunt particularitati ale momentului.

Din acest motiv, si avand in vedere ca la 30 de ani corpul si pielea unei femei incep sa se schimbe, ne vom concentra doar pe greselile din acel moment si pe solutia pe care o are fiecare dintre ele. O facem cu ajutorul a doi make-up artisti.  

1. Poarta un fond de ten foarte mat   

Poate la 20 de ani aveai nevoie de un fond de ten mat pentru a supravietui stralucirii. Dar este timpul sa presupunem ca odata cu inaintarea in varsta „ne pierdem din stralucire pe piele, daca nu este uleioasa”, care insista ca prin pierderea stralucirii si folosind o baza matifianta, „rezultatul va fi sa ne puna ani de zile. „. La care se mai adauga doua consecinte: pielea uscata si aspectul nenatural. Din acest motiv, solutia este sa folosesti o baza cremoasa si usoara , care sa nu acopere excesiv.

2. A pune prea multa baza de machiaj

Este o alta greseala derivata din acea dorinta de a acoperi imperfectiunile(atat de tipic celor 20). „Este mai bine sa folositi mai putin produs si bine raspandit si uniform”.    

3. Cumparati un fond de ten inchis pentru a arata „mai bronzat”   

Desi tuturor ne place sa aratam bruneti, mai ales la aceasta varsta, facem adesea greseala de a folosi un fond de ten inchis pentru nuanta pielii. O greseala care se termina cu o nuanta portocalie a pielii si putin sau deloc magulitoare. De aceea trebuie sa alegi intotdeauna o baza de aceeasi nuanta de piele si, atunci cand o cumperi, sa nu faci greseala de a o incerca pe mana sau pe brat.. „Culoarea pielii bratelor nu va fi niciodata aceeasi cu cea a fetei. Cand mergi sa cumperi un fond de ten, este de preferat sa mergi fara machiaj pentru a-l testa corect. Intotdeauna vei sti ca este cel potrivit. atunci cand acel fond de ten se imbina perfect cu pielea ta”.

4. Nu petreceti timp pe gene   

Este obisnuit sa nu petreceti suficient timp pe aceasta zona a fetei. Cu toate acestea, „cu putine lucruri ne putem imbunatati foarte mult aspectul”. Din acest motiv, make-up artistul sfatuieste sa folosesti un ondulator , dand cateva miscari de rimel ,  aplicand-o in zig-zag si terminand prin pieptanarea genelor cu o perie pentru gene.astfel incat sa fie separate si fara bulgari.    

5. Nu umbriti sprancenele

  Nu vorbim despre machiaj sau conturarea sprancenelor . Este vorba doar de definirea formei sprancenelor si de completarea oricaror goluri cu o atingere de creion sau umbra.    

6. Foloseste fard de pleoape stralucitor   

Este obisnuit sa traiesti in continuare frenezia anilor 20 si sa folosesti fard de pleoape stralucitor sau sidefat. Dar, „cand trecem de 30, umbrirea cu farduri mate este mai frumoasa, deoarece umbrele stralucitoare evidentiaza mai mult micile riduri”.

7. Aplica prea multa pudra de bronzare

Cei treizeci si ceva de ani iubesc pudra TerracottaGuerlain, dar trebuie sa recunoastem: uneori exageram cu utilizarea pudrelor bronzante . Si facand-o asa ne face sa aratam mai in varsta pentru ca pielea noastra incepe sa-si piarda stralucirea.