Sagetatorul este de obicei prea grabit sa exploreze viata la un nivel profund, precum Scorpionul. Abia avand timp sa traga o sageata intr-o tinta, Sagetatorul se grabeste spre urmatoarea, fara a observa daca a cazut sau a ratat. Intotdeauna exista o miscare langa Sagetator: se grabeste undeva, face o calatorie nesfarsita, negasind timp sa se opreasca, din moment ce nu a avut inca multe de vazut. Scorpionul nu sufera de incetinire, ci se concentreaza asupra problemelor care il intereseaza si continua sa aprofundeze pana cand este multumit ca a ajuns in punctul dorit – abia dupa aceea este gata sa mearga mai departe.

Natura acestor relatii depinde daca parintele Scorpion Sagetator se va grabi dintr-o parte in alta, se va apuca de doua lucruri deodata si daca va fi capabil sa suprime dorinta de a-l pastra pe Sagetator. Sagetatorul este nascut pentru a juca viata. E un glumet, o pasare libera, nu poti sa-l tii in lesa. Desigur, exista adesea impresia ca Sagetatorul este periculos de scapat de sub control, iar acest lucru il face pe Scorpion sa apese febril toate butoanele. Scorpionul tine atat de fiabil in mainile sale, incat urmatorul pas devine inevitabil o incercare de a controla alti oameni. Dar cine controleaza partea de control a naturii Scorpionului? Dupa ce s-a scuturat din punct de vedere psihologic, Scorpionul se poate simti mai liber si poate da drumul Sagetatorului, permitandu-i sa-si controleze propriile emotii.

Mama Scorpion – Copilul Sagetator

Aceasta mama nu se va ceda energiei copilului ei sagetator. Vor petrece mult timp impreuna, si cu placere, pana cand mama incepe sa-l impinga agresiv pe Sagetator in directia pe care acesta i-a definit-o – din cauza propriilor ambitii.

Sagetatorul nu este unul dintre cei care ii vor permite mamei sa se stapaneasca prea mult, desi Scorpion Mom considera ca este de datoria ei sa fie principalul si liderul in familie. Desigur, trebuie sa recunoastem ca ea este capabila sa-l ajute pe Sagetator sa obtina mai mult decat ar putea el insusi. Ea il sustine constant, incurajand si aproband si este gata sa investeasca bani in hobby-urile lui. Dar cum ramane cu dorinta ei de a-si tine viata sub control?

Aceasta mama este capabila sa imblanzeasca irepresibilul Sagetator si sa faca fata tulburarii sale, sa stabileasca in casa o ordine rezonabila si reguli destul de stricte. Dar trebuie sa aiba grija sa nu zdrobeasca capacitatea de spontaneitate si imediatitate a Sagetatorului. Ii place imaginatia lui si capacitatea lui de a-si apara cazul, desi poate descoperi ca nu este atat de usor sa-l faca ascultator. Merry Sagettarius crede ca mama este prea serioasa. Ei bine, el iubeste cel mai mult cand ea zambeste sau se joaca cu el.

Mama-Scorpion crede ca Sagetatorul ei este prea sincer si ca uneori isi asuma riscuri pe care ea nu le intelege. Ea va incerca chiar sa-l tina acasa, dar cu greu o poate face: daca Sagetatorul se grabeste inainte, nu poate fi oprit.

Desigur, Sagetatorul trateaza mama cu respect: ea priveste viata cu acelasi interes si curiozitate ca si el, dar in acelasi timp el poate vedea insasi esenta. Si cum isi transpune ideile in realitate! Adevarat, dorinta ei insistenta de a dispune de orice il poate forta pe Sagetator sa fuga de acasa devreme, dar el stie mereu ca este iubit si ingrijit. Trebuie doar sa-i oferi Sagetatorului putin mai multa libertate – si toata lumea va fi fericita.

Tatal Scorpion – Copilul Sagetator

Pentru strictul sau tata-Scorpion, Sagetatorul este precaut: ii explica sagetatorului ca nu va tolera nici absentele lui neautorizate de acasa, nici comportamentul egoist. Un tata atat de pretentios i se pare lui Sagetator destul de dureros, dar este destul de echilibrat de dragostea tatalui. Scorpionul nu isi va ascunde sentimentele, privindu-si copilul in crestere. De dragul lui, Scorpionul este pregatit pentru multe si, desigur, vrea sa-si ajute descendentii sa obtina ceva in viata.

Unii tati Scorpion sunt atat de rigizi incat copiii incep sa se teama de ei. Un astfel de tata poate cere ascultare de la toti si poate da cu severitate ordine. Dar ar fi bine ca el sa considere ca Sagetatorul se comporta mai bine atunci cand este fericit si lipsit de griji. Peste el nu poti atarna ca un nor negru – ar trebui sa te simti liber.

Tata-Scorpionul nu este intotdeauna capabil sa inteleaga dorinta lui Sagetator de schimbare constanta, precum si interesul lui pentru tot ce este nou. Poate ca tatal va insista asupra punctului sau de vedere, crezand ca are dreptate, dar, poate, ar fi actionat intelept, permitand copilului sau sa actioneze singur.

Scorpionul ar dori sa tina intreaga familie sub control. I se pare ca Sagetatorul este prea deschis si ii este teama ca nu va pastra secrete de familie, care ar trebui sa fie mereu inchise. Sagetatorul pare inteligent dincolo de ani – Scorpionul se teme uneori ca copilul intelege prea multe din ceea ce se intampla in jur.

Scorpionul poate raspunde la actiunile micutului Sagetator cu o remarca ascutita, desi de cele mai multe ori pur si simplu nu-i acorda atentie, ceea ce este mult mai ofensator! Dar daca Sagetatorul neingradit invata ceva tact, va vedea ca tatal sau ii este foarte devotat, iar acest lucru nu poate fi pretuit.