Daca cel mic se apropie de varsta de 6 luni, atunci stii bine ca trebuie sa te pregatesti pentru diversificarea alimentatiei. Noi ne dorim sa te ajutam si sa iti oferim cateva sfaturi despre cum sa diversifici alimentatia la sugari!

Introdu alimentele treptat

Chiar daca cel mic are deja 6 luni, asta nu inseamna ca ii poti da orice de mancare. Incearca mai intai sa introduci legumele si fructele in dieta, apoi lactatele si in ultima faza carnea. Discuta si cu un medic pediatru pentru a te sfatui exact ce alimente sunt benefice pentru cel mic si ce i-ar putea cauza probleme.

Cumpara un blender

Un mic blender iti va fi absolut necesar pentru prepararea mancarii celui mic. Acesta inca nu are voie sa consume bucati de alimente, deoarece inca nu are dintisori si risca sa se inece cu bucatile mai mari. Asadar, transforma totul intr-o pasta si da-i micutului sa manance!

Nu renunta la lapte

Daca pana acum l-ai alaptat natural, vei continua cu acest proces. Cel mic nu va consuma multa hrana solida, de aceea trecerea de la lapte la alte alimente se va face treptat, pe parcursul mai multor luni. Specialisti in nutritie recomanda sa iti alaptezi copilul cat poti de mult, deoarece laptele matern este plin de vitamine si nutrieni necesari in cresterea si dezvoltarea armonioasa a celui mic.

Combina alimentele

Poti face orice combinatie iti doresti, chiar daca aceasta nu suna apetisant la inceput. Tine minte ca pentru cel mic, acum este prima data cand gusta din diferite legume si fructe, si este posibil ca ceva sa nu ii placa. Atunci cand cel mic refuza un aliment, scoate-l din alimentatie si incearca sa il introduci dupa 2 saptamani. Este posibil ca acum sa ii placa gustul.

Fara sare sau zahar

Nu adauga sare in mancarea bebelusilor, chiar daca ti se pare ca preparatul nu are niciun gust. Sarea poate provoca supraincarcarea rinichilor bebelusilor. Nici zaharul din comert nu este indicat, iar atunci cand faci un compot incearca sa nu adaugi zahar.