Somnul este o parte importantă a menținerii unei sănătăți bune, dar problemele cu somnul nu sunt doar probleme care vin cu vârsta adultă. Copiii pot avea probleme să se odihnească suficient și când nu pot dormi … nici tu nu poți dormi. Din fericire, exista cateva metode care te vor ajuta sa convingi copilul sa adoarma. Iata care sunt acestea:

Setați o perioada de somn

Copiii de vârstă școlară au nevoie de 9 și 11 ore de somn în fiecare noapte, potrivit Fundației Naționale de Somn. Dar există o mulțime de variabilitate în nevoile și modelele de somn. Majoritatea copiilor au modele care nu se schimbă prea mult, indiferent de ce faceți. De aceea este important ca părinții să lucreze cu copiii lor în a stabili o perioadă de timp responsabilă, care le permite să doarma suficient și să se trezească la timp, spune Ashanti Woods, MD, pediatru în Baltimore, Maryland.

Ai putea sa ii oferi copilului jucarii de exterior – copii cu care sa se joace inainte de cina. Astfel, se va simti mai obosit si va adormi mai repede.

Setați un timp de trezire

Setați un timp de trezire bazat pe cât de mult doarme copilul dumneavoastră și la ce oră se duce la culcare. Woods recomandă crearea unei rutine de trezire încă din anii preșcolari pentru a preveni stresul părinților de-a lungul timpului. Și nu uitați să fiți în concordanță cu programul. Permițând copilului dvs. să doarmă mai târziu la sfârșit de săptămână, este generos, dar ar putea să nu fie in regula pe termen lung.

Aceste ore suplimentare de somn vor face greu ca corpul lor să se simtă obosit la culcare. Dar dacă puteți încerca să faceți timpul de culcare și de trezire la fel, veți face viața tuturor mult mai usoara.

Creați o rutină de culcare

Rutinele sunt deosebit de importante pentru sugari, copii mici și preșcolari. Woods recomandă ca după cină, restul serii să includă timp de joc, baie, periaj dinți, o poveste de culcare și apoi pat. O rutină este reconfortantă și relaxantă, stabilind atmosfera ideală a timpului de culcare. Pe badin.ro gasesti si alte solutii excelente pentru a-ti determina copilul sa doarma.

Opriți ecranele cu cel puțin 2 ore înainte de culcare

Melatonina este foarte importanta. Când nivelurile de melatonină sunt cele mai înalte, majoritatea oamenilor sunt somnorosi și pregătiți pentru pat. Cercetarile au constatat ca lumina albastra de la un ecran tv, telefon sau monitor de calculator poate interfera cu productia de melatonina. Vizionarea tv, redarea jocurilor video sau derularea paginilor web pe un telefon sau pe computer înainte de somn va va mentine copilul treaz în plus, 30-60 de minute.

Faceți dormitorul o zonă confortabila, fara absolut nici un fel de ecran sau cel puțin asigurați-vă că toate ecranele sunt inchise la culcare. Și păstrați-vă telefonul în tăcere când sunteți în camera copilului dumneavoastră – sau nu il luati deloc acolo. Cititul inainte de culcare este foarte bun pentru cei mici. Aceasta activitate le stimuleaza creierul si ii face sa se simta mai obositi, ceea ce inseamna ca vor adormi destul de repede. Acceseaza digi24.ro pentru mai multe sfaturi utile legate de importanta somnului la copii.