Potrivit unui studiu realizat in randul a peste 300.000 de utilizatori in care s-a analizat, pe o perioada de 7 ani, posibilitatile de a fi compatibil (sau nu) cu ceilalti in functie de zodiile lor.

Interesul pentru astrologie si horoscoape creste mai mult ca niciodata. Exista tot mai multe pagini, aplicatii, conturi de Instagram si Twitter, precum si bloguri si cursuri pentru iubitorii de vedete. Acum tinerii vor sa-si citeasca harta natala si sa afle cu ce semne sunt cel mai in ton in dragoste. Dar exista intr-adevar o relatie intre compatibilitatea astrologica si compatibilitatea in dragoste?

Cea mai dulce aplicatie de intalniri, a realizat un studiu in care a analizat interactiunile si semnele de interes dintre utilizatorii sai timp de 7 ani. Obiectivul principal a fost acela de a afla adevarul despre compatibilitatile astrologice si de a verifica daca exista horoscoape care sunt mai asemanatoare decat altele. Concluzia? Utilizatorii tind sa interactioneze mai mult cu semnele compatibile decat cu cei care nu sunt.

Potrivit paginilor de astrologie, zodiile Berbec si Balanta sunt cele mai susceptibile de a fi deschise iubirii si pasiunii. Interesant este ca utilizatorii nascuti sub aceste semne sunt cu siguranta cei mai activi de pe platforma, interactionand pe aplicatie cu 20% mai mult decat ceilalti.

Conform credintelor zodiacale, exista o serie de semne care sunt mai compatibile intre ele. De exemplu, Berbecul si Balanta se inteleg de minune; Pestii si Racul sunt doua semne foarte asemanatoare; iar Leul tinde sa fie mai atras de semnele de foc (Berbec, Leu si Sagetator).

Pentru a o verifica pragmatic, s-au analizat comportamentele tuturor utilizatorilor (numarul de solicitari trimise, acceptate si de mesaje schimbate), impartindu-i in functie de zodii pentru a observa modul in care interactioneaza cu ceilalti, fie ca sunt de acelasi semn sau altul. 

Rezultatele obtinute arata semnele care sunt cele mai compatibile, sau vazute in alt mod, cele care sunt cel mai probabil sa fie placute in aplicatie. Potrivit studiului, acestea sunt posibilitatile:

Berbec cu Balanta:  Aceste doua zodii sunt printre cele mai compatibile din lista. Interactioneaza cu 20% mai mult intre ele decat cu utilizatorii altor semne. 

Taur si Taur:  Fetele Taur interactioneaza mult mai mult cu utilizatorii aceluiasi semn. Cat despre baietii Taur, aici intervine faptul amuzant: sunt cei mai activi de pe platforma. Horoscopul a avut dreptate, Taurul este cel mai perseverent din intregul zodiac.

Gemeni si Fecioara:  Exista o sansa de 28% ca un tip Gemeni sa ajunga sa initieze o conversatie cu o fata Fecioara.

Rac si Taur:  Fara indoiala, femeile Rac au un punct slab special pentru barbatii Taur. Exista o sansa de 37% ca aceste doua semne sa se potriveasca in aplicatie.

Leu si Leu:  Se pare ca ei cauta pe cineva dupa chipul si asemanarea lor! Studiul arata preferinta femeilor Leu pentru barbatii de acelasi semn cu pana la 5% mai mult. 

Fecioara si Capricorn : Fecioarele au o predilectie pentru barbatii cu semnul caprei. Deoarece exista o sansa de 32% ca un barbat Capricorn sa ajunga sa vorbeasca cu o fata Fecioara. 

Balanta si Capricornul:  Pe langa faptul ca sunt (impreuna cu Berbecul) cei mai activi utilizatori ai platformei, Balanta prefera sa intalneasca un Capricorn cu pana la 20% mai mult decat altii. Un barbat Balanta are 47% sanse de a intalni o fata Capricorn. 

Scorpion si Taur:  Femeile Scorpion sunt inclinate catre Taur (interactioneaza cu utilizatorii acestei zodii cu 5% mai mult decat cu utilizatorii cu alte horoscoape).

Sagetator si Capricorn:  Fetele Sagetator prefera sa interactioneze in aplicatie cu Capricornii. Exista o sansa de 30% ca acesti doi sa ajunga sa aiba o conversatie.

Capricorn si  Rac:  Aceste doua semne se inteleg de minune. Ele interactioneaza intre ele cu 10% mai mult decat cu restul semnelor.

Varsator si Taur:  Fetele Varsator le prefera din aceasta zodie. Exista o sansa de 30% ca un Taur sa se conecteze cu un Varsator.

Pesti si Rac:  Femeile Pesti interactioneaza mai mult cu baietii Rac decat cu utilizatorii altor zodii. Barbatii Rac au o sansa de 30% ca un Pesti sa-i placa.

In ciuda scepticismului, datele au vorbit. Desigur, fiecare cuplu este diferit si nu trebuie sa fii mereu atent la horoscop. Dar un pic de ajutor nu strica niciodata, nu?