Pregateste-ti banii in cont din timp, pentru ca Black Friday este cel mai mare eveniment dedicat reducerilor din tot anul.Reprezinta una dintre cele mai mari si cele mai asteptate perioade de cumparaturi din an.

Sigur ai auzit si tu de Black Friday.Cine nu a auzit?Acest eveniment deja este extrem de popular nu doar la noi in tara,ci si in toata lumea.O multime de oameni asteapta cele mai tari reduceri din an,din luna noiembrie.

Indiferent daca vorbim de relevanta sau data iti starneste emotii puternice, Black Friday este inevitabil cel mai tare moment din an pentru magazine offiline,online si pentru cumparatori.

Dar ce este mai exact Black Friday si de ce este o afacere asa grozava pentru toti romani?

Ce este Black Friday?

Vinerea neagra este una (daca nu CEA MAI CEA) zi de reduceri din tot anul.In aceasta zi o multime de magazine online si offline se intrec in a ne oferi cele mai bune reduceri, care ne vor usura conturile bancare.

Iti aduci cumva aminte de imaginile acelea desprinse parca din filme cand oamenii se calcau pe picioare pentru a incerca sa puna mana primii pe cele mai tari produse? Exact. Asta este Black Friday.

Black Friday isi are originea in State Unite si a inceput ca o sarbatoare a zilei de dupa Thanksgiving (Ziua Recunostintei). Atunci companiile le ofereau angajatilor ziua libera pentru a se bucura de un weekend prelungit. De obicei, acest moment a marcat inceputul perioadei Craciunului (spuneti asta magazinelor care isi atarna ghirlandele inca din Octombrie). Intre timp acest fenomen a crescut masiv si s-a extins in foarte multe state.Foarte multe persoane profita de aceste oferte pentru a cumpara cadourile de Craciun sau alte tipuri de produse necesare pentru petrecerea sarbatorilor de iarna.

Black Friday contribuie serios la cresterea vanzarilor pentru comercianti,foarte multi dintre ei isi bazeaza strategiile de afaceri si bugetele pe performantele inregistrate in aceasta perioada.

Desi sarbatorile si toata nebunia legate de Black Friday nu sunt chiar atat de intense in Romania, aceasta ramane totusi o afacere uriasa – atat pentru retaileri, cat si pentru cumparatorii care isi pot permite sa comande produsele dorite la un pret mult mai mic, in aceasta zi.

Oricum, vanzarile de Black Friday cresc in fiecare an in Romania, iar interesul din acest an este extraordinar de mare.Sunt estimate sute de oferte bune pe pagina marilor retaileri.

De aceea, Black Friday este atat de captivant.Rar vei mai avea o sansa atat de buna de a economi atat de mult atunci cand cumperi din magazine.Si apoi, este o ocazie grozava sa faci cumparaturile de Craciun din timp.,fara sa te aglomerezi pe ultima suta de metri, in decembrie.

Reducerile din perioada de Black Friday are un impact major asupra economiei, deoarece genereaza venituri importante pentru comercianti si poate contribui la crearea sai mentinerea de locuri de munca in industrie.

Cu toate acestea,este important sa subliniem ca uneori obsesia pentru oferte, promotii si cumparaturi de Black Friday poate duce la comportamente nesabuite sau impulsive.

Este important sa gestionam responsabil bugetul personal si sa fim cumpatati in cumparaturi!!Cumpara inteligent!