Aceste batoane de biscuiti cu zahar de Craciun sunt atat de usor de facut, dar au un gust delicios si adauga o nota festiva oricarei mese. Daca vrei ca fursecurile sa fie mai subtiri, fa reteta cu jumatate din ingrediente sau foloseste o tigaie mai mare. In oricare dintre aceste doua cazuri, va trebui sa ajustati timpul de coacere.

Toamna tocmai a inceput si deja incep sa ma gandesc la sarbatorile de Craciun, cine mai e cu mine? Am inceput deja sa fac unele dintre deliciile mele preferate, de la prajituri, prajituri si bomboane pana la paine, deoarece imi place si sa coac.

Coacem in principal dulciuri delicioase, desi nu uit unele dintre mancarurile sarate si foarte gustoase. Problema este ca lacomia mea cu dulciurile ma face sa pierd controlul pe masura ce se apropie Craciunul.

Desi aceasta reteta are nevoie doar de o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, dar din moment ce o folosesc pentru multe alte lucruri, am cumparat un pachet de 1 kg. Cand am ajuns acasa, primul lucru care mi-a spus mama a fost daca avea de gand sa inceapa o fabrica de prajituri sau daca anticipa deja o digestie proasta.

Iata uneltele mele preferate de bucatarie pe care le folosesc pentru a face prajituri cu zahar de Craciun:

  • BOLNE DE AMESTEC: Imi place sa am o varietate de dimensiuni de bol de amestecare. De la mic la mare, consider ca a avea cel putin 3 boluri de dimensiuni diferite a fost esential in bucataria mea.
  • CANI DE MASURARE: Nimic nu bate un set bun de cesti de masurare care dureaza mult timp. Imi plac cestile de masurare din metal pentru durabilitatea lor.
  • LINGURI DE MASURA: Trebuie sa tin un set de linguri de masurat metalice la indemana. Cele din plastic nu rezista mult in casa noastra.
  • SPATULE DE SILICON: Spatulele sau limbile de silicon sunt grozave pentru a razui fiecare bucata de aluat sau sos din bolurile de amestecare sau caserole.
  • ROBOT DE BUCATARE: Folosesc robotul de bucatarie aproape zilnic, la fel pentru a pregati aluatul pentru biscuiti sau paine, sosuri sau gratinate. Fac o multime de retete in care le pot folosi pentru a reduce timpul de pregatire.

Biscuiti cu zahar de Craciun

Ingrediente

  • 5 cani de faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 cana unt inmuiat
  • 2 cani de zahar
  • 4 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 6 picaturi colorant alimentar verde
  • 6 picaturi de colorant alimentar rosu

Glazura

  • 4 cani de zahar pudra
  • 1/2 cana unt la temperatura camerei
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie

Cum se prepara prajiturile cu zahar de Craciun

  1. Preincalziti cuptorul la 180ºC.
  2. Forre un molde con papel para horno.
  3. Intr-un castron mic, amestecati faina, sarea si bicarbonatul de sodiu si lasati deoparte.
  4. Folosind un mixer electric, bate untul si zaharul pana se omogenizeaza.
  5. Adaugati ouale pe rand.
  6. Adaugati extractul de vanilie.
  7. Apoi, cu mixerul la viteza mica, adaugati incet amestecul de faina, batand pana cand toate ingredientele sunt bine combinate.
  8. Impartiti aluatul uniform intre doua boluri.
  9. Intr-un castron adaugati 6 picaturi de colorant alimentar verde, amestecati pentru a se amesteca cu colorant alimentar. Continuati sa adaugati mai mult colorant alimentar verde pana obtineti culoarea dorita.
  10. In celalalt bol adaugati 6 picaturi de colorant alimentar rosu, amestecati pentru a se amesteca cu colorantul alimentar. Continuati sa adaugati mai mult colorant alimentar rosu pana obtineti culoarea dorita.
  11. Intindeti aluatul verde in tava pregatita.
  12. Apoi adauga deasupra aluatul rosu.
  13. Se coace 25-30 de minute. Testati la 20 de minute cu o scobitoare pentru a verifica progresul coacerii, apoi verificati din nou la 25 de minute. Scobitoarea trebuie sa iasa curata cand prajitura este gata.
  14. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet inainte de a decora cu glazura.

Glazura

  1. Intr-un castron mare, crema impreuna zaharul pudra si untul pana se omogenizeaza.
  2. Adaugam treptat laptele si vanilia, batand cu un mixer electric pana se omogenizeaza bine, aproximativ 5 minute.
  3. Intindeti glazura peste tort.
  4. Deasupra cu stropi colorate.
  5. Taiati in patrate si serviti.