Cu Halloween-ul aproape, oamenii vor incepe in curand sa se imbrace in tot felul de creaturi mitice, de la varcolaci la vampiri la sirene si nu numai. Majoritatea oamenilor care se imbraca astfel de Halloween o fac probabil doar pentru distractie – totusi, altii pot face asta pentru ca simt un fior sexual din asta. Adica, daca esti deja costumat, aceasta ofera o oportunitate convenabila sau o scuza pentru a incerca cateva scenarii unice de jocuri de rol sau, poate, pentru a recrea scenele tale de sex preferate din True Blood sau Twilight .

Deci cati oameni sunt incantati de ideea de sex cu o creatura mitica? Am chestionat peste 4.000 de adulti americani despre fanteziile lor sexuale pentru cartea mea Spune-mi ce vrei , iar rezultatele ofera o perspectiva fascinanta.

In general, 33% dintre participantii mei au spus ca au fanteziat despre sex cu o creatura mitica inainte. Cu toate acestea, femeile – si, in special, femeile care s-au identificat ca fiind altceva decat heterosexuale – au avut mai multe sanse sa aiba aceste fantezii decat barbatii.

Mai exact, in randul adultilor heterosexuali, 28% dintre femei au raportat aceste fantezii, comparativ cu 19% dintre barbati. De asemenea, printre adultii non-heterosexuali, 46% dintre femei si 33% dintre barbati au declarat ca au avut aceste fantezii.

Deci, ce fel de creaturi mitice considera oamenii cele mai atragatoare din punct de vedere sexual? Din nou, depinde de sex.

Dintre femeile heterosexuale care fantezisera despre creaturi mitice, 63% dintre ele au raportat ca fantezeaza despre vampiri. Acesta a fost urmat de varcolaci (9%) si demoni (8%), fara nicio alta creatura sa inregistreze peste 5%.

Cifrele barbatilor heterosexuali erau destul de diferite. Desi vampirii inca se aflau pe primul loc pe lista (26% fantezisera despre ei), ei au fost urmariti indeaproape de demoni (17%), sirene (12%), nimfe (11%) si spiridusi (9%). Cu alte cuvinte, in timp ce femeile heterosexuale cu fantezii cu creaturi fantezeau predominant despre vampiri, barbatii heterosexuali erau mult mai variabili in ceea ce priveste creaturile despre care fantezau.

Modelul a fost similar atunci cand se analizeaza persoanele care s-au identificat ca fiind altceva decat heterosexuali. Printre femeile non-heterosexuale, cifrele au fost: 44% vampiri, 13% varcolaci si 10% demoni (si nimic altceva peste 5%). Pentru barbatii neheterosexuali, acestia erau: 20% vampiri, 18% demoni, 12% varcolaci, 9% nimfe, 6% elfi, 5% sirene si 5% zane.

Ar trebui sa mentionez ca fanteziile cu creaturi au fost de fapt cele mai frecvente in randul persoanelor care s-au identificat ca gen non-binar – mai mult de jumatate (56%) dintre participantii non-binari au raportat astfel de fantezii. Din nou, vampirii au fost cei mai fanteziati despre creatura (29%), urmati de demoni (17%), varcolaci (13%) si spiridusi (6%).

Desi majoritatea participantilor mei (altele decat persoanele nebinare) au spus ca nu au fantezit niciodata despre o creatura mitica, aceste fantezii in mod clar nu sunt neobisnuite. Deci, de ce atat de multi oameni au fantezii de aceasta natura oricum? Probabil ca exista cateva explicatii potentiale.

In primul rand, fanteziile despre creaturi mitice sunt o noutate – si stim ca fiintele umane sunt emotionate de ideea de a face lucruri noi si diferite in pat (un fenomen cunoscut sub numele de Efectul Coolidge ). Tindem sa ne plictisim de rutinele sexuale, ceea ce face parte din motivul pentru care vedem atat de multa diversitate si variabilitate in fanteziile noastre sexuale in general.

Cu toate acestea, altii multi au aceste fantezii pur si simplu pentru ca au imaginatii active. Intr-adevar, oamenii care viseaza cu ochii deschisi activi raporteaza mai multe fantezii sexuale despre aproape orice, inclusiv scenarii de sex SF . Cu alte cuvinte, fanteziile cu creaturi nu sunt uneori nimic altceva decat produsul unei minti ratacitoare.

O alta posibilitate este ca multe dintre aceste creaturi mitice au reputatia de a fi oarecum infricosatoare, in special vampiri, demoni si varcolaci. Cand vedem reprezentari ale unor creaturi infricosatoare, acest lucru induce un sentiment de frica care creeaza excitare fiziologica. Si daca se intampla sa aveti o persoana sexy care joaca creatura intr-un film sau intr-un show TV, raspunsul la frica poate amplifica raspunsul sexual. Intr-adevar, tocmai acesta este motivul pentru care vedem ca emotiile puternice sunt adesea confundate cu atractie sexuala .

Totusi, un factor suplimentar care ar putea juca un rol in aceste fantezii este faptul ca ele vorbesc despre unele indoieli subiacente, cum ar fi interesul pentru BDSM. De exemplu, in cazul vampirilor, ei sunt cunoscuti pentru ca pun mainile pe gatul unei victime si musca gatul. Cu alte cuvinte, exista elemente dominant-supuse si sadomasochistice la ideea de a interactiona sexual cu un vampir. In lumina acestui fapt, nu ar trebui sa fie surprinzator ca vad o corelatie pozitiva in datele mele intre fanteziile despre creaturi mitice si fanteziile despre BDSM in general. Cu alte cuvinte, cu cat oamenii fantezeaza mai mult despre BDSM, cu atat mai mult raporteaza ca fantezeaza despre diverse creaturi.

Desigur, sunt posibile si alte explicatii. Aceasta nu este o analiza exhaustiva a tuturor teoriilor posibile. De exemplu, sunt sigur ca psihologii freudieni ar avea o cu totul alta interpretare!

Acestea fiind spuse, cand puneti toate acestea cap la cap, nu este de mirare ca Halloween-ul este o sarbatoare foarte sexuala pentru multi adulti.