Atunci cand esti chemat la interviu pentru a ocupa un loc de munca sau cand contractul tau este pe cale sa se incheie si trebuie sa-l reinnoiesti, multe companii au o grija deosebita la raspunsurile sau adnotarile din anumite articole si apoi fac bilantul daca persoana este apta sa ocupe o astfel de pozitie.

Este foarte important sa fii concis si clar pentru a da dovada de siguranta in ceea ce scrii si ca acest lucru sa fie consecvent in cazul in care ai un interviu personal.

Astazi, multe companii aleg sa trimita un chestionar pe adresa ta de e-mail, iar acesta este in mod normal impartit in parti si timpi.

Experienta

Nu exagerati punand mai multe capacitati decat aveti cu adevarat. Trebuie sa te gandesti daca ai deja experienta, abilitatile tale vor fi mai mari decat atunci cand tocmai ai absolvit facultatea si daca, dimpotriva, tocmai ti-ai terminat cariera universitara si incerci sa intri in lumea muncii, mentioneaza-ti abilitatile prin evidentiind unul sau doua dintre cele despre care simti sigur ca sunt punctul tau forte.

In functie de aceasta, puteti masura chiar pentru ce pozitie puteti aplica si care sunt asteptarile dvs. salariale, cu cat aveti mai multa experienta si abilitati, cu atat puteti obtine o pozitie mai buna si cu atat mai bine platit.

Realizari

Cand unul se refera la realizari si ai deja experienta, ar trebui sa scoti in evidenta cele mai bune din fiecare an, daca ai meritat un premiu sau o promovare pentru orice management special sau pentru un set de abilitati care ti-au permis sa atingi obiectivele stabilite pentru compania.. Daca abia intri la locul de munca, poti pune in realizari ceea ce iti doresti sa realizezi fie ca angajat intr-o companie lider pe piata, asumand o pozitie specifica si unde iti poti demonstra leadershipul.

Experienta

Exista companii care solicita angajati cu un anumit numar de ani de vechime, aici ar trebui sa-i mentionati intotdeauna punandu-i pe cei mai recenti pe primul loc si in ordine cronologica in jos. Locurile in care ai lucrat, timpul si posturile pe care le-ai ocupat, vor servi drept referinta pentru a vedea daca poti ocupa postul oferit. Daca, in schimb, nu necesita experienta si esti proaspat absolvent de facultate, poti sa pui postul pe care doresti sa il ocupi.

Functii

Conform itemilor mentionati mai sus: aptitudini, realizari, experienta este ca iti poti da seama daca esti calificat sa indeplinesti functiile pe care postul le cere. Aici va puteti indica sau indica punctele forte de exploatat, precum si daca aveti vreo specialitate care are legatura cu functiile Zonei care necesita serviciile dumneavoastra.

Salariu

Daca esti o persoana cu experienta, este recomandat ca pe langa sa tii cont de care este salariul tau mediu lunar, plus comisioanele si bonusurile pe care le poti avea, sa incerci sa afli care este salariul mediu pe piata pentru pozitia pe care doriti sa o ocupati, astfel incat in ​​cazul in care va intreaba cand doriti sa castigati?, raspunsul dumneavoastra este in prezent sau la ultimul loc de munca castigam o medie totala de… sau le puteti spune ca salariul mediu in piata este….

Daca, in schimb, nu ai experienta si este doar prima ta varianta de job, ar trebui sa ai o idee despre salariul mediu pe piata al unei persoane care se afla in aceleasi conditii sau in orice caz sa ii spui sa-ti fac propunerea. Daca acesta se afla in media pietei, il puteti evalua in acel moment.

Planuri de viitor

Ori de cate ori te intreaba, fie in scris, fie in persoana, care sunt planurile tale de viitor, ar fi bine sa mentionezi importanta de a putea face o cariera in compania la care te alatura, ca dorinta ta este sa-ti demonstrezi abilitatile astfel incat ca pe viitor poti fi promovat in orice alta pozitie avand in vedere ca abilitatile si experienta ta o permit. Daca planurile tale sunt sa ai propria ta companie la un moment dat, o poti mentiona ca parte a viitorului tau, deoarece ti-ar placea sa ai o cariera intr-o companie ca cea pentru care aplici ca experienta.

:: „Sunt absolvent al diplomei de Psihologie Organizationala si asteptarea mea de munca ca profesionist este sa ma dezvolt in ceea ce am pregatit, aratandu-mi abilitatile de a-mi atinge obiectivele stabilite ca angajat si ca persoana, facand mediul de lucru mai mult satisfacator la toate nivelurile si ierarhiile.”

:: „Sunt absolvent al diplomei de Relatii Internationale si asteptarea mea de munca este sa ma pot insera intr-o organizatie internationala unde sa ma pot deplasa in anumite niveluri ierarhice contribuind la negocierile dintre tarile straine si tara mea.