Uneori este foarte usor sa ne enervam cand altii ne jignesc, ne ranesc sau cand nu se comporta conform asteptarilor mari pe care le aveam si gresesc fara a masura consecintele.

La urma urmei, daca ne gandim cu atentie la sentimentele negative pe care le gazduim, ne putem da seama ca ele nu ne fac bine si ca se dovedesc a fi o povara pe care o purtam in zadar.

De aceea, cu aceasta ocazie am pregatit o lista cu fraze care vorbesc despre iertare, importanta ei si cat de necesara este sa ne vindecam ranile. Speram ca urmatoarele randuri vor fi pe placul dumneavoastra.

Descarcati gratuit cuvinte frumoase despre iertare:

– „Multi dintre noi se inseala cand considera ca a ierta este de a aduce beneficii celeilalte parti, cand de fapt noi insine vom fi cei care vom profita cel mai mult de ea.” 

– „Privindu-te in urma, poti lua doua cai: aminteste-ti cu resentimente cat de rau ti-au facut sau simti compasiune pentru acea persoana si iert-o din inima.” 

– „Cand cineva iti cere iertare, poate ca face un efort mare pentru a-si depasi mandria si ar trebui sa uiti resentimentele si sa inveti sa-ti ceri scuze.” 

– „Incercati sa inlocuiti ura cu iubire si decideti sa iertati odata pentru totdeauna, chiar daca cealalta persoana nu va cere.” 

– „Ai fost ranit si ceea ce simti este de inteles, dar nu poti permite resentimentelor sa-ti anuleze linistea. Iarta si lasa totul in mainile lui Dumnezeu.” 

– „Cum este posibil sa traiesti ranindu-te? Lasa totul rau in urma si straduieste-te sa invingi trecutul prin iertare.” 

– „Iertarea incepe un nou ciclu in vietile noastre care ne va permite sa mergem mai repede inainte, pentru ca nu vom mai avea pe spate o povara de sentimente neplacute.” 

– „Trebuie sa ne amintim ca iertarea este o decizie, asa ca depinde de tine sa ramai pentru totdeauna prins in trecut sau sa uiti totul pentru a te putea bucura de prezent si de viitor.” 

– „Faptul ca ierti nu garanteaza ca cealalta persoana se va schimba, dar ceea ce este garantat este ca viata ta se va schimba in bine.” 

– „Nu este corect sa continui sa porti o greutate atat de incomoda in suflet, sa ierti si sa decizi sa te eliberezi de ranchiuni.” 

– „Ai suferit deja destul cu acea amaraciune pe care o porti in inima, fii mai putin dur cu tine si ierta-te pentru greselile pe care le-ai facut.” 

– „Daca nu ierti, vei trai condamnat sa-ti otravesti inima in continuare cu amintiri triste pe care ar trebui sa le arunci din minte.” 

Cu siguranta iertarea va fi intotdeauna cel mai convenabil lucru pentru a ne curata mintea, inima si, de asemenea, sufletul. Speram sa ne vizitati curand, ne vedem!

Fraze frumoase despre iertare

De multe ori suntem victimele nedreptatii si ne ranesc fara ca noi sa ne fi permis sau sa fim vinovati pentru asta, cel mai regretabil este ca de obicei cel care ne face rau este cineva pe care il apreciem si pentru care am avut oarecare consideratie.

In acest tip de situatii reactionam simtind resentimente, ura si uneori chiar se trezeste in noi o sete de razbunare care nu ne va duce nicaieri bine.

Cititi frazele pe care vi le prezentam mai jos, suntem siguri ca va vor face sa reflectati si astfel va vor ajuta sa oferiti iertarea celor care v-au esuat.

Mesaje dragute despre iertare:

– „Mintea ta nu poate purta pentru totdeauna resentimentele pe care le simti, este timpul sa treci la iertare pentru ca viata ta sa se schimbe complet.” 

– „Iertarea are o putere de vindecare enorma care te va ajuta in mod miraculos sa te reconciliezi cu trecutul.” 

– „Numai iertarea va face ca ura sa se transforme in dragoste si vei simti din nou pace in viata ta.”

– „Este inutil sa te chinui din nou si din nou amintindu-ti cu resentimente toate momentele in care ai fost ranit. Iarta si iesi din acel labirint de sentimente rele.”

– „Uita de oamenii care te-au esuat, pana la urma nu ai fost niciodata singur pentru ca Dumnezeu a fost mereu cu tine. Iarta pentru ca este un mandat divin si vei experimenta o senzatie placuta.” 

– „Daca nu ierti, vei trai mereu inchis in spatele gratiilor deznadejdii, amaraciunii si disperarii.” 

– „Scoateti de umbra resentimentelor si apropiati-va de lumina iertarii, care va fi cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a obtine fericirea.” 

– „Exista un dar pe care ti-l poti oferi si acela este sa ierti pentru ca vei vedea ca vei simti o bucurie care nu are comparatie.”

– „Daca nu ierti, te condamni sa continui cu ranile deschise si nu-ti dai ocazia sa invingi raul care s-a intamplat la un moment dat.” 

– „Esti responsabil pentru destinul tau si in iertare vei gasi cheia care va deschide lanturile care iti inconjoara sufletul.” 

– „Iertarea este cel mai mare act de iubire fata de tine, pentru ca vei inceta sa te ranesti din nou si din nou cu evenimente care ar trebui lasate in urma.” 

– „Sa nu crezi ca iertand iti justifici agresorul, este doar o modalitate de a te odihni de greutatea resentimentelor si de a avea incredere ca dreptatea divina va veni.” 

– „Nu ai meritat ca nimeni sa te raneasca, ceea ce meriti este sa fii calm si calea de a o obtine este prin iertare.” 

– „Actul de a ierta nu inseamna a arata slabiciune, este a arata umanitate si a intelege ca viata il va face pe celalalt sa plateasca pentru prejudiciul pe care ti l-a facut.” 

– „Poate ca uitarea nu se va intampla niciodata complet, ceea ce se poate intampla este sa ierti pe deplin tot ceea ce ti-au facut si sa o iei de la capat.” 

Pare imposibil sa scoatem toate aceste sentimente din inimile noastre, dar se poate face cu vointa. Va dorim tot ce este mai bun si amintiti-va ca iertand veti castiga.