Ochelarii de soare au nevoie de o anumita ingrijire, atat solara, cat si oftalmica. Acest accesoriu a devenit o parte indispensabila a look-ului nostru, mai ales in timpul verii. Nu cunoastem motivul concret, dar una dintre teoriile noastre indica faptul ca aceasta se datoreaza infinititatii de filme in care ochelarii sunt semnul distinctiv al stilului protagonistilor lor – atat barbati, cat si femei. 

Exemple in acest sens; de neuitat Top Gun (1986) cu Tom Cruise si ochelarii sai de soare de aviator. Mirrey mexican al lui Javi Noble, interpretat de Luis Gerardo Mendez, in Nosotros los Nobles (2013) cu ochelarii sai cu rame groase sau Men in Black (1997) cu Will Smith si Tommy Lee, care au realizat acel halo de agenti secreti datorita intunericului sau inseparabil. ochelari . Si asa am putea sa dedicam o nota intreaga pentru a vorbi despre acest subiect, dar punctul la care cautam sa ajungem este sa evidentiem ca toate au un aspect in comun: starea buna in care se gasesc mereu lentilele lor .

Asa e, spre deosebire de haine, ochelarii urmeaza regula de baza a oricarui accesoriu: sa aiba doar cativa, dar de calitate. Cu doua sau trei va fi mai mult decat suficient, important este sa alegi un model care sa se potriveasca tipului tau de fata si, in plus, sa le dai intretinerea corecta pentru a parea ca le porti pentru prima data de fiecare data cand le folosesti . In continuare, iti oferim cheia pentru a pastra si a prelungi viata atat a ochelarilor de soare, cat si a lentilelor oftalmice -daca le folosesti-. 

Protectie si curatare mai presus de toate

Primul sfat poate fi evident, dar majoritatea dintre noi il trecem intotdeauna cu vederea. Aliatii nostri pentru a oferi ochelarii nostri o viata lunga vor fi carcasa si carpa din microfibra. Incepem cu husa , foarte simpla, tine-ti mereu ochelarii acolo , acestia vor ramane protejati de orice agent extern care i-ar putea deteriora.

Pentru a le curata, va recomandam sa le clatiti mai intai cu apa (asezati-le sub jet de apa), in acest fel veti indeparta impuritatile care pot provoca unele zgarieturi. Cand sunt uscate, va fi timpul sa freci usor carpa din microfibra pentru a da atingerea finala. 

Aliatii nostri pentru a oferi ochelarii de soare si lentilelor oftalmice o viata lunga sunt carcasa si carpa din microfibra Koron .

Uita de cap

In momentul mersului si dorim sa observam ceva in detaliu, de obicei ne scoatem ochelarii si ii punem pe cap. Va recomandam sa evitati sa o faceti, deoarece lentila este impregnata cu sebumul natural produs de scalp sau chiar se pot zgaria. 

Daca nu aveti un loc sigur in care sa le puneti, va sugeram sa le tineti de tample cu degetele. Pe de alta parte, daca le vei scoate mult timp si nu ai husa la tine , reincarca-le pe o masa sau pe o suprafata curata.

Atentie la caldura

Urmatorul caz este de obicei extrem, dar din cauza temperaturilor ridicate care se ating in timpul verii se poate intampla. Indiferent de valoarea economica a ochelarilor tai , evita sa-i lasi expusi la lumina directa a soarelui (pe plaja, intr-o casa de tara sau in masina). Intensitatea razelor solare le poate deforma pe cele din acetat -majoritatea-. 

Continuand cu tema caldurii, pot fi si excesiv de fierbinti si atunci cand le punem ne pot irita – usor- pielea. Cel mai sigur este ca cu o crema hidratanta vei reusi sa calmezi pielea, cert este ca nimeni nu-ti va indeparta timpul rau.

Nivel de expert

Daca vrei sa ajungi la nivelul expert de intretinere a lentilelor tale si a ingrijirii acestora, poti merge de doua ori pe an la opticianul de unde le-ai cumparat. Va trebui sa cereti doua lucruri; reglarea suruburilor tijelor si a suporturilor nazale (daca este cazul), in acest fel veti intari stabilitatea lentilei . Puteti solicita si schimbarea lentilei , aceasta fiind valabila mai ales pentru cei care folosesc oftalmic. 

Nu uitati ca pentru accesorii, fie ca sunt pantofi, ceasuri, bijuterii sau ochelari, cheia consta in intretinere . Cu grija indicata vei putea avea o bucata pe viata.