Se spune ca dragostea poate trece peste orice obstacole, ca invinge orice si ca este mereu triumfatoare. Insa chiar asa sa fie? Sa fie dragostea suficienta pentru mentinerea unei relatii?

Dragostea nu rezolva problemele

Orice cuplu, la un moment dat, se confrunta cu diferite probleme, care se pot transforma intr-o cearta sau nu. Acest lucru depinde doar de personalitatile celor doi parteneri si daca isi pot rezolva problemele discutnd despre acestea. Oricum ar fi, dragostea nu va rezolva problemele, deoarece acestea nu se rezolva de la sine, ci doar cu ajutorul comunicarii si intelegerii.

Dragostea nu inseamna sacrificiu

Da, poate esti indragostita pana peste cap de el, insa asta nu inseamna sa te sacrifici pe tine, propriile dorinte sau nevoi doar pentru a fi pe placul celuilalt. De fapt, este mai bine sa fim putin egoisti si sa ne permitem micile placeri, indiferent de parerea iubitului despre acestea. Asa cum iubitul tau are anumite lucruri la care nu vrea sa renunte, asa nici tu nu trebuie sa faci asta doar pentru a fi cu el.

Dragostea nu iti garanteaza compatibilitatea

Oricat de mult l-ai iubi, asta nu inseamna automat ca va potriviti perfect si ca va completati unul pe celalalt. De fapt, sunt foarte putine cuplurile care pot scpune cu adevarat ca sunt compatibile. Este mai mult vorba despre a-l accepta pe cel de langa tine, cu tot cu defecte sau tabieturi.

Trebuie in primul rand sa fiti prieteni, mai apoi iubiti

Orice relatie de lunga durata are un singru secret: partenerii sunt in primul rand foarte buni prieteni, au incredere unul in celalalt si se pot baza unul pe altul atunci cand au probleme. Apoi intervin sentimentele de iubire si respect care ii leaga. In timp, sentimentele se pot schimba, iar cei doi isi pot dori altceva. Nu va sfiiti sa va impartasiti sentimentele, frustrarile si dorintele daca vreti sa aveti o relatie cu adevarat fericita!