In Romania exista sute de avocati. Pentru ca oferta este atat de generoasa, poate fi dificil sa alegeti un avocat un. Cu toate acestea, doar pentru ca terminat o facultate de drept, nu inseamna ca automat sunt avocati buni.

Iata mai jos cateva indicii care arata ca un avocat nu este conform asteptarilor dumneavoastra. Identificand aceste indicii puteti afla mai usor daca este momentul sa incheiati un contract cu un avocat ce nu-si da silinta pentru cazul dumneavoastra.

Avocatul cu care lucrati nu este o persoana etica

Poate ca tocmai ati primit desfasuratorul onorariilor avocatului alaturi de care lucrati si ati fost surprins sa descoperiti ca unele cheltuieli v-au fost ascunse. Din pacate, exista si situatii mai grave cand avocatii ajung sa savarseasca fapte ilegale intr-un proces.

Daca simtiti ca avocatul dumneavoastra are un comportament inadecvat, atunci ar trebui sa intrerupeti serviciile cu el. Cand un avocat are un comportament lipsit de scrupule, el ar putea sa se puna pe el insusi si pe dumneavoastra in pericol din punct de vedere legal.

Nu ar trebui sa ignorati indiciile care va arata ca v-ati legat de un avocat nepotrivit

Orice problema juridica poate fi dificil de escaladat, asa ca este bine sa va asigurati ca totul merge cat mai lin posibil, cunoscand semnele care arata un avocat nepotrivit. Daca recunoasteti semnele de mai sus in avocatul alaturi de care colaborati, cautati un avocat mai bun.

La advocat.ro gasiti o casa de avocatura formata din avocati dedicati, pasionati si profesionisti. Forma de organizare a acestei case de avocatura este tip boutique, avocatii axandu-se pe fiecare client in parte, pe cazul sau particularitatile acestuia. In portofoliul adavocat.ro exista mai multe cazuri de drept comercial, dreptul familiei, dreptul civil, dreptul muncii, malpraxis medical etc.

Avocatul nu comunica clar cu dumneavoastra

Sigur, casele de avocatura sunt ocupate, dar clientii lor ar trebui sa se situeze pe primul lor. Poate ca nu va pot raspunde oricand la aperluri, dar cel putin ar trebui sa va sune inapoi pentru a va oferi informatiile de care aveti nevoie.

Daca vi se pare ca avocatul dumneavoastra nu-si da silinta pentru solutionarea cazului pe care il aveti, daca credeti ca vi se ofera prea putina atentie, atunci ar trebui sa va ganditi serios daca nu este cazul sa va ganditi la incheierea colaborarii prezente.

Avocatul nu este profesionist

Asa cum se intampla cu orice job, profesionistii ar trebui sa arate angajament si conduita de inalta clasa. Din pacate, in practica, pot aparea probleme personale care pot afecta capacitatea de a lucra cu o persoan. Dar alteori, poate fi o lipsa de atentie si dedicare.

De exemplu, daca avocatul dumneavoastra intarzie intotdeauna sau nu va suna inapoi, daca nu va raspunde la telefon in momentele critice sau daca inregistreaza niste documente in mod eronat, atunci este cazul sa cautati un avocat mai atent.

Avocatul va minte

Avocatul alaturi de care lucrati ar trebui sa fie transparent cu dumneavoastra. El ar trebui sa va spuna daca procesul merge in directia buna sau nu. De asemenea, avocatul ar trebui sa va informeze daca au pierdut un termen important.

Daca vi se pare ca avocatul incearca sa va ascunda orice aspect negativ al cazului dumneavoastra, atunci nu ar trebui sa mai aveti incredere in el. In aceste circumstante, este mai bine sa incercati sa va cautati un alt avocat.

Avocatul nu empatizeaza cu dumneavoastra

Cel mai important este sa aveti un avocat care sa va poata gestiona cazul intr-un mod cat mai competent. Dar asta nu e tot. El ar trebui sa empatizeze cu dumneavoastra, sa-l simtiti aproape de cauza dumneavoastra. In functie de problemele dumneavoastra legale, este posibil sa aveti nevoie de un avocat intelegator, in care sa puteti avea incredere. Daca avocatul este dur si rece, atunci situatia se poate inrautati. Comunicarea poate avea de suferit.

Avocatul nu intelege bine cazul dumneavoastra

Daca aveti un proces complicat si ati putea ajunge la inchisoare, este esential ca avocatul sa inteleaga perfect cazul dumneavoastra. In caz contrar, riscati sa va puneti in pericol libertatea. Daca avocatul dumneavoastra nu intelege cu adevarat elementele particulare ale procesului, trebuie sa angajati repede un alt avocat care sa va poata salva de la inchisoare.