Intrebarile din timpul interviului de angajare pot fi foarte grele, deoarece candidatul simte o mare presiune pe umerii lui. De fapt, orice candidat are la dispozitie doar cateva minute pentru a face o impresie buna angajatorului si pentru a arata ca este bun pentru job-ul oferit. Iata insa ce sa nu spui la interviul de angajare daca vrei sa ai o sansa sa fii angajat!

Fara cuvinte sau sintagme repetitive

Nu iti incepe fiecare propozitie cu deci si incearca sa renunti la ticurile verbale, daca ai. Elimina cuvintele si expresiile de genul “deci, stiti, de fapt, cum ar fi, ca sa intelegeti” si nu te grabi niciodata sa raspunzi. Mai bine stai cateva secunde si gandeste-ti raspunsul in minte. Evident nu trebuie sa stai cateva minute sa raspunzi atunci cand te intreaba ce faceai la locul anterior de munca.

Nu fii prea personal cu intervievatorul

Vorbeste-i intotdeauna cu dumneavoastra, deoarece doar ce v-ati cunoscut si trebuie sa iti arati respectul. Vei observa ca si intervievatorul va folosi acelasi limbaj cu tine. In plus, nu iti este permis sa faci glume, sa pui intrebari personale sau sa iei in deradere interlocutorul. Aceste comportamente sigur te vor pune pe lista neagra a candidatilor si nu vei mai avea nicio sansa la angajare.

Nu raspunde pana cand nu auzi intreaga intrebare

Foarte multi dintre candidati, in incercarea de a arata ca sunt pregatiti si au toate raspunsurile corecte, nu asteapta ca intervievatorul sa termine intrebarea. Daca si tu faci aceasta greseala opreste-te si respira. Probabil esti foarte emotionat, vrei sa impresionezi si vrei ca interviul sa se termine cat mai repede.

Fii atent

O alta greseala pe care o fac candidatii este sa intrerupa intervievatorul. Indiferent de ceea ce spune, fie ca vorbeste despre procedurile de lucru, de sarcinile viitorului angajat, de viziunea companiei sau de profiturile intregistrate de aceasta in ultimii ani, incearca sa fii atent. Poate tu nu vrei sa stii aceste lucruri si le consideri neimportante, insa intervievatorul poate reveni asupra acestor lucruri mai tarziu in interviu si te poate prinde ca nu ai fost atent.