Creierul tau iti controleaza mintea si te poate conduce sa visezi lucruri diferite. Totusi, ce se intampla daca visezi ca iti cad dintii? Psihologia ii da semnificatii diferite.

Este normal ca visele sa apara in creier in timpul orelor de odihna; de multe ori sunt legate de activitatile desfasurate in timpul zilei. Una dintre cele mai frecvente este sa visezi ca iti cad dintii . Aici veti gasi posibilele sale semnificatii.

Dintii sunt parti stabile, puternice si durabile ale fiintei umane. Prin urmare, visarea caderii este legata de sentimente de nesiguranta, frica de schimbare, vinovatie pentru luarea unor decizii proaste, fragilitate si nemultumire personala. Grija de a nu te simti puternic se reflecta apoi in visele tale.

S-ar putea sa nu te simti in stare sa te arati asa cum esti in fata celorlalti, s-ar putea sa-ti fie frica sa nu faci o prostie cu o ocazie speciala sau s-ar putea sa te simti vulnerabil. De asemenea, este posibil sa fi fost luat de ras pentru ceva ce ai facut intotdeauna bine si acum a mers prost. Semnificatia visului ca dintii cad variaza in functie de detaliile acestuia.

Detalii importante atunci cand visezi ca dintii cad

Dupa cum am spus, ceea ce se intampla in vis – sau cel putin ceea ce se aminteste din el – va avea mult de-a face cu interpretarea care se face. Dintre detaliile importante se remarca urmatoarele: tipul dintelui, locatia, culoarea si cantitatea.

Cand dintii cad

Cand dintii cad, visul ne spune ca exista o situatie dificila , ca increderea pe care o aveam este amenintata si ne pierdem controlul. De fapt, a visa la carii inseamna ca puterea se estompeaza. Si daca exista sange pe gingii, o relatie intima este in pericol.

Pentru ca, asa cum spune filozofa Maria Zambrano, „Cand intri in vis se indreapta catre aceasta situatie revelatoare, catre dezbracarea intimitatii ultime”.

Pierderea dintilor de lapte in vise

Dintii de lapte sunt cei ai inocentei sau ai copilariei. Daca adorm, ei traduc ca se lasa in urma o etapa , ca exista un moment de transformare, de crestere, de maturitate. O schimbare care se exprima si intr-o mai mare putere si determinare.

Vis ca dintii de sus cad

Faptul ca aceasta cadere dentara are loc poate indica faptul ca chiar si cei mai puternici din viata personala se pot desprinde , sau exista ceva care va ingrijoreaza inconstient si nu va permite sa simti putere.

Chiar acum, te simti fragil si nesigur . In plus, esti ingrijorat de stima ta de sine, imaginea corpului sau vrei sa ai mai multa grija fizica de tine.

Viseaza ca dintii de jos sau de jos cad

Printre semnificatiile negative ale acestui vis se numara  teama de pierderi personale, anxietatea fata de experientele sexuale, angajamentele sau schimbarile dificil de gestionat in viata si teama de a imbatrani .

Totusi, poate avea si semnificatii pozitive, precum:  dorinte de expansiune personala, nevoia de a avea mai multa grija de tine, timp pentru reinnoire si crestere personala.

Viseaza ca scapi un colt

Dintre dinti, coltii sunt cei mai puternici si mai agresivi, ei reprezinta forta personala; Sunt folosite de animale pentru a-si rupe prada. Prin urmare, caderea ei poate reprezenta faptul ca ti-e frica, te simti neprotejat, neputincios sau vulnerabil .

Pe de alta parte, acest vis indica instabilitate, lipsa de echilibru, slabiciune si probleme de incredere cu tine sau cu ceilalti. In plus, reflecta vinovatia sau preocuparea pentru nerespectarea unei promisiuni, durerea emotionala si teama de pierdere.

Cand pierdem molari

Molarii sunt cei mai mari si mai puternici dinti, ii folosim pentru a zdrobi, mesteca si macinat alimente. Pierderea lor, sau visarea ca cad, pare sa vesteasca dificultati, lipsuri, limitari. Ele dezvaluie un moment de confuzie, de a nu sti ce sa facem sau cum sa rezolvam o situatie, care cere o forta care simtim ca nu mai exista.

Vis ca dintii se destrama

Acest tip de cosmar provoaca multa disperare si anxietate. Ar putea indica faptul ca sunteti foarte nervos in legatura cu o situatie din viata pe care trebuie sa o imbunatatiti;  Este, de asemenea, legat de sentimentele de neputinta.

Gandeste-te la ce se destrama in viata ta chiar acum. In acest fel, puteti remedia situatia inainte de a scapa de sub control.

„Visarea ca dintii cad este legat de sentimente de nesiguranta, frica de schimbare, vinovatie pentru luarea unor decizii proaste, fragilitate si nemultumire personala”

Viseaza ca dintii tai se misca usor

Acest lucru este legat de lipsa de incredere in tine . A simti ca se misca si ca pot cadea cu usurinta indica faptul ca te simti slab si vulnerabil in fata unei situatii ingrijoratoare.

Vis in care isi schimba culoarea sau au carii

Daca in vis dintii par mai inchis la culoare, ar putea fi un semn ca corpul se simte obosit . Poate simti ca munca ta este excesiva sau ca nu esti platit asa cum meriti.

Aparitia cariilor indica situatii care te deranjeaza sau de care iti este frica sa nu fii descoperita de ceva . Pe de alta parte, daca par albe, puternice si aliniate, inseamna ca te simti inconjurat de prieteni si familie buni.

Visati ca dintii altcuiva cad

In loc de ai nostri, se poate intampla si sa visam ca altcuiva ii cad dintii; Ar putea fi un semn ca esti ingrijorat pentru acea persoana pentru ca nu ia o decizie buna sau ca aceasta va aduce consecinte negative in viata ei.

Cand ne cad toti dintii

Pierderea tuturor dintilor este o imagine a golului. Groaza, frica si confuzie, precum si un viitor incert. Solidul dispare, puterea de a musca, iar imaginea pe care o aratam lumii se estompeaza.

Cu alte cuvinte, din moment ce este o transformare abrupta, uneori nedureroasa in vis, ea comunica ca sarim intr-o situatie noua .

Cand cad si cresc inapoi

Ca si in cazul precedent, acest vis completeaza simtul metamorfozei. Renastem dupa un eveniment traumatizant : faliment economic, profesional sau personal, un divort, schimbarea unui loc de munca care a fost totul sau mutarea in alt oras.

Pe scurt, creierul reprezinta probleme zilnice sau preocupari interne in vise pe care, de multe ori, nu le percepem in mod direct. A visa ca iti cad dintii poate indica faptul ca exista lucruri in viata ta pe care trebuie sa le imbunatatesti . Prin urmare, utilizati aceste informatii pentru a va analiza si a determina cel mai bun mod de a recapata controlul.