Aspiratorul nazal pentru bebelusi este un produs care nu trebuie sa lipseasca din camera micutilor, fiind necesar inca din prima zi de viata. Bebelusii nu pot sufla nasul si nu pot respira corect. Folosirea aspiratoarelor nazale pentru bebelusi este importanta, pentru ca mucusul sa fie eliminat, caile nazale sa fie eliberate, iar cei mici sa poata respira. Daca sunt folosite corespunzator aceste dispozitive sunt eficiente. 

Cu siguranta ai auzit de batista bebelusului, dar pana sa ai copii tai nu ai stiut cu exactitate la ce se foloseste. Inca din prima zi de viata copiii au nevoie de ajutorul parintilor pentru a respira bine, iar atunci cand apar racelile si virozele lucrurile se complica. Existenta aspiratorului nazal pentru bebelusi in casa ofera numeroase avantaje, daca aceste dispozitive sunt manevrate adecvat. 

Ce este un aspirator nazal pentru bebelusi?

Cand nasul bebelusilor este blocat, apare congestia nazala si raceala, mucusul ramane blocat in caile respiratorii, iar micutii manifesta disconfort accentuat, nu pot respira corect, devin irascibili si plang.  Aspiratorul nazal pentru bebelusi se foloseste din prima zi de viata ca parte a unui ritual de igiena zilnica. Exista mai multe tipuri ale acestor dispozitive folosite la curatarea nasului micutilor, de la cele manuale, cu pompita si suctiune manuala, pana la cele electrice.  

Cum alegi corect aspiratorul nazal pentru bebelusi?

In primele luni de viata, pentru igiena zilnica, nasul delicat al bebelusilor poate fi curatat cu ajutorul aspiratorului nazal tip pompita, cu un capat moale. 

Cand mai creste putin poti utiliza aspiratorul nazal pentru bebelusi cu aplicator bucal, cu care vei aspira mucozitatile nazale. 

In momentul in care productia de mucus creste mult pe fondul racelilor sau virozelor, pompita nu va mai avea acelasi efect. Pentru astfel de cazuri sunt utile aspiratoarele nazale pentru bebelusi care realizeaza procesul de aspiratie prin intermediul aspiratorului. De asemenea, ai ocazia sa optezi pentru achizitionarea unui aspirator nazal electric, ce poate fi folosit de la nasterea bebelusilor. 

Toate aceste variante sunt de ajutor, alegerea apartine parintilor, in functie de necesitati si de modalitatea de utilizare. Te poti simti mai confortabil si ai impresia ca bebelusii sunt mai protejati prin intrebuintarea unui aspirator nazal electric, dar si cel care se conecteaza la aspirator este la fel de sigur, cat timp este folosit conform instructiunilor producatorului. 

Cum se foloseste corect aspiratorul nazal pentru bebelusi?

Manualul de utilizare a dispozitivelor de curatare a nasului bebelusilor ofera informatii amanuntite legate de modul in care trebuie curatate si igienizate, intrebuintate si intretinute. 

Pregatirile pentru aspirarea nasului bebelusilor inseamna, insa, si existenta solutiei speciale sau a serului fiziologic ce trebuie sa ajunga in nasul micutilor inainte de aspirare, pentru umezirea mucusului intarit si pentru favorizarea aspiratiei mizeriei din cavitatea nazala. 

Ideal ar fi sa decongestionezi nasul bebelusilor inainte de masa pentru ca acestia sa poata respira corect, sa nu se inece cand mananca sau sa verse atunci cand vrei sa ii cureti nasul dupa masa. 

Aspiratorul nazal pentru bebelusi poate fi folosit de mai multe ori pe zi, respectand instructiunile si pasii enuntati anterior, dar fara a introduce tubul de aspirare prea mult in nasul acestora, astfel incat sa nu ii ranesti. 

Bebelusii se pot speria de aspiratoarele nazale electrice sau de cele manuale, desi nu produc zgomot puternic, asadar poti incerca sa le cureti nasul cu aceste dispozitive cand sunt adormiti. Pe masura ce cresc, micutii vor invata sa sufle corect nasul si dispozitivele vor fi utilizate doar in situatia unor raceli, cand productia de mucus este mare si au nevoie de ajutor suplimentar pentru eliberarea cailor respiratorii. 

Dispozitivele nazale sunt usor de folosit si de curatat, special create pe grupe de varsta, pentru eficienta si protectie. Aspiratorul nazal pentru bebelusi este un dispozitiv sigur pentru curatarea nasului micutilor din prima zi de viata. Folosit corect si cu grija, aspiratorul contribuie semnificativ la deblocarea cailor respiratorii si la o respiratie corecta. 

Surse de informare: 

1. How To Clean Out Your Baby’s Nose –  https://myhealth.alberta.ca/health/Pages/clean-out-your-babys-nose.aspx

2. How to use a bulb syringe or nasal aspirator –  https://www.babycenter.com/baby/bathing-body-care/how-to-use-a-bulb-syringe-or-nasal-aspirator-to-clear-a-stuf_482