Exista unele afectiuni de sanatate care sunt destul de comune, afectiuni despre care trebuie sa stii mai multe informatii pentru a le putea preveni. Cu un stil de viata sanatos si reducerea stresului ne putem bucura cu toii de o viata cat mai echilibrata si mai frumoasa. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre problemele de sanatate cu care se confrunta cel mai des atat barbatii cat si femeile.

Hipertensiune arteriala

Hipertensiunea arteriala este destul de comuna in randul varstnicilor. Din pacate, aceasta problema de sanatate nu da semne si tocmai de aceea este recomandat sa se faca controale medicale regulate pentru a o depista din timp. Netratata, hipertensiunea arteriala se poate transforma intr-o boala destul de serioasa, boala care distruge vasele de sange si poate duce totodata la accident vascular cerebral si infarct miocardic. Aceasta boala se poate trata prin reducerea stresului, o dieta sanatoasa, miscare si limitarea consumului de sare si alcool.

Hipercolesterolemia

Atat adultii cat si varstnicii se pot confrunta cu hipercolesterolemie. Aceasta reprezinta un nivel destul de ridicat de colesterol in sange si este un risc cardiovascular destul de mare. Prevenirea acestei afectiuni include recuntarea la fumat, o dieta echilibrata, reducerea consumului de alcool, miscare regulata si evitarea alimentelor bogate in grasimi saturate. Doar asa poti evita aceasta boala, iar in cazul in care o ai deja, le langa cele mentionate mai sus este nevoie si de un tratament medicamentos.

Raceala

Pentru multi oameni, raceala este destul de banala, insa de multe ori aceasta se poate agrava daca nu este tratata corespunzator. Raceala este de fapt o infectie virala care apare de cele mai multe ori pe timpul sezonului rece. Aceasta afecteaza tractul respirator superior si produce de regula dureri de cap si musculare, nas infundat, tuse, stranut si stare de ameteala. Evident ca raceala este o afectiune destul de banala in comparatie cu cele mentionate anterior, insa este esential sa fie tratata corespunzator.

Angina pectorala

Atat femeile cat si barbatii se pot confrunta cu angina pectorala. Simptomul cel mai comun este senzatia de ghiara in piept. Este important de stiut ca angina pectorala nu se manifesta permanent. In general, simptomele apar in momentul in care pacientul depune un efort fizic mare. Din nou, este recomandat sa mergi la control in mod regulat astfel incat sa poti preveni angina pectorala precum si toate celelalte despre care am vorbit mai sus.

Cistita

Cistita este foarte comuna in randul femeilor. Ea reprezinta o inflamatie a vezicii urinare si in cele mai multe cazuri este cauzata de o infectie bacteriana. Cistita provoaca senzatii foarte neplacute si usturime la urinare. Netratata la timp, aceasta poate afecta destul de serios stilul de viata al unei persoane. Mai mult decat atat, daca tratamentul de cistita nu se aplica la timp, se poate ajunge chiar si la infectii la rinichi.