Cu totii ne punem aceasta intrebare, mai devreme sau mai tarziu. Pentru fiecare dintre noi, fericirea poate reprezenta altcvea, insa depinde doar de noi daca suntem gata sa fim fericiti sau nu. Iata care este secretul fericirii conform unui renumit psiholog!

Matthew Kilingsworth crede ca o continua cautare a fericirii nu este benefica, deoarece atunci cand cautam mereu altceva, uitam sa ne bucuram de momentele pe care le traim si de experientele prin care trecem.

Cercetarile in domeniul fericirii au scos la iveala lucruri surprinzatoare: nu ave nevoie de lucruri materiale pentru a fi fericiti, ci de lucruri spirituale!

Profesorul si psihologul Thomas Gilovich vorbeste despre anticipare. Asteptarea unei noi vacante sau calatorii, a unei noi aventuri sau a unui lucru care sa ne bucure este mult mai benefic decat cumpararea unui bun material.

Intr-un studiu efectuat de cercetatori, foarte multi respondenti au spus ca banii le aduc fericirea, insa depinde foarte mult de ceea ce fac cu banii respectivi. Oamenii care sunt foarte zgarciti si nu isi permit micile bucurii ale vietii se declara mai nefericiti fata de persoanele care dau bani oamenilor nevoiasi, doneaza o parte din castiguri sau isi cumpara prea multe lucruri materiale pe care nu ajung sa le foloseasca aproape niciodata, sau doar ocazional.

De fapt, este vorba despre fericirea sufletului. Experientele noi, cunoasterea unui persoane noi, participarea la un proiect care ne face placere, vizitarea unor noi locuri sau dobandirea unor noi cunostinte ne fac mai fericiti decat un cont gras in banca.

Evident, cei mai multi dintre voi se intreaba cum sa faci atatea lucruri fara sa ai bani. Voluntariatul este o idee buna prin care poti invata lucruri noi, iti poti pune in evidenta calitatile, poti lucra alaturi de diferiti oameni si oferi bucurie celor din jur.

Atunci cand esti trista, cea mai buna metoda de a te scoate din aceasta stare este sa iti amintesti de experientele placute, sa asculti muzica care te binedispune si sa vizualizezi pozele din cele mai frumoase vacante. Iti va readuce zambetul pe buze si te va face sa te gandesti la urmatoarea vacanta si la planificarea acesteia.