Ingrediente:

– 500 g malai

– 150 g carnati afumati

– 150 g costita afumata

– 200 g cascaval

– 5 oua

– 100 g unt

– sare

Pentru a face bulzul trebuie sa pregatiti o mamaliguta mai tare pe care sa o rasturnati pe un suport de lemn pentru a se racori. Se pun la fiert 3 oua, iar carnatii si costita taiate bucati mici se prajesc in ulei incins. Oualele fierte tari se taie cubulete si se amesteca cu 100 g cascaval ras, cu carnatii, costita rumenita si cele 2 oua crude care au ramas.

Cu mamaliguta racita incercati sa faceti cuiburi pe care sa le umpleti cu compozitia de mai sus. Bulzii se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se presara cascaval pe deasupra si sa da la cuptor pentru 15 minute. Se pot face si pe gratar, iar in acest caz nu mai este nevoie de oualele crude.

Se poate servi ca aperitiv, sau se poate face bulz cu legume care merge de minune cu o pastrama de berbecut pe gratar.