Atunci cand vrei sa te lasi de fumat, poti apela la diferite trucuri si tratamente naturiste. Insa exista si cateva alimente care te ajuta in lupta impotriva tutunului. Iata cum sa te lasi mai usor de fumat!

Portocala

Consumul de portocale si in special sucul natural de portocale ajuta in restabilirea cantitatii de vitamina C din organism. Atunci cand fumam, surplusul de vitamina C din corp este foarte repede epuizat, iar imunitatea noastra are de suferit. In plus, consumul de vitamina C duce la scaderea apetitului pentru fumat.

Lapte

Cercetatorii de la Universitatea Duke au realizat un studiu in urma caruia au aratat ca fumatorii care consuma un pahar de lapte inainte de a-si aprinde o tigara sunt dezgustati de gustul acesteia. Participantii la studiu au spus ca tutunul avea un gust foarte amar dupa consumarea laptelui. Mai mult decat atat, laptele are o valoare nutritiva foarte mare, oferindu-i organismului tau multe vitamine si nutrienti necesari pentru o buna functionare.

Ginseng

Cei mai multi dintre noi stim ca ginsengul ajuta la pierderea in greutate, insa putini sunt cei care stiu ca aceasta planta chinezeasca poate fi folosita si drept remediu impotriva tutunului. Ginsengul are capacitatea de a bloca eliberarea dopaminei din creier dupa fumat, asadar actul de a fuma nu iti va mai crea placere sau dependenta.

Alte legume

Telina, castravetele, morcovul sau dovlecelul reduc dependenta de nicotina. Consuma cu precadere aceste legume daca vrei sa te lasi de fumat.

Alimente neindicate

Exista chiar si alimente care te fac sa poftesti si mai mult la o tigara. Legumele si fructele dulci sau alimentele care contin glucoza stimuleaza anumite zone din creier asociate cu placerea, ce te vor face sa-ti aprinzi mult mai repede o tigara.