Parisul merita  o vizita la patiseriile sale. Fara indoiala, acest oras, in care cofetaria este sinonima cu arta , are multe atractii de vizitat, dar una dintre ele este sa faci un tur al cofetariilor sale si sa te bucuri de creatiile marilor patiseri.

De la cornurile sale rafinate cu unt, la macarooanele sale colorate la eclerele sale delicioase, Parisul este una dintre cele mai bune destinatii pentru iubitorii de dulce. Asa ca astazi va propun o vizita la cele mai bune 11 patiserii din Paris si, dupa cum veti putea verifica, o adevarata tentatie.

Laduree

Incepem cu una dintre cele mai cunoscute patiserii din Paris si careia ii am o afectiune deosebita, pentru ca am facut o parte din practicile mele de patiserie acolo. La Maison Laduree, cu opt unitati imprastiate in cartierele cele mai selecte ale orasului, este renumita pentru macaroanele delicioase la care turistii stau la coada cu rabdare.

Dar nu sunt doar macarons la Laduree, prajiturile sale perfect lucrate arata superb in vitrinele patiseriei , recreand o atmosfera de lux si glamour care aminteste de trecut. Cel mai frumos si fermecator butic, fara indoiala cel situat pe Champs Elysees: 75, Avenue des Champs Elysees , 75008.

Pierre Herme

Daca te gandesti la un mare patiser, cu siguranta imi vine in minte maestrul Pierre Herme . La acea vreme a reusit sa promoveze Laduree la nivel international cu munca sa, dar in 2002 a facut saltul si si-a fondat propriul butic, Pierre Herme Paris.

Principala sa patiserie este situata la 40 Boulevard Haussmann , dar si la 72 Rue Bonaparte gasim un alt buticuri spectaculoase. Patiserie cu design inalt, cu macaronul ca icoana, la care sunt si cozi lungi la achizitie. Merita sa-i asteptati sa-si incerce tortul cu portocale sau prajitura Ispahan, cu zmeura si litchi, o adevarata ispita de la „Picasso al patiserii” .

Prajirea Viselor

Situata pe Rue de Bac si fondata de Philippe Conticini , aceasta patiserie se remarca prin decorul impresionant, intrucat de tavan atarna urne de sticla care inconjoara prajiturile de parca ar fi mici bijuterii.

Renumita pentru specialitatea Paris Brest sau prajiturile sale Saint Honore , aceasta casa are alte doua unitati in oras care sunt ideale pentru oprirea pe drum, oprirea pentru o gustare si savurarea produselor de patiserie.

Fauchon

Situat la 24-26 Place de la Madeleine, este renumit pentru eclerele sale, desi in cele trei unitati mari ale sale va puteti bucura si de orice, de la paine proaspat coapta pana la cel mai rafinat produs gourmet.

Istoria sa dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cand in 1886 Auguste Fauchon a deschis o pivnita cu peste 800 de referinte de vin destinate aristocratilor vremii, impunandu-se ca primul magazin gourmet de lux, un concept inedit pentru epoca.

De-a lungul anilor s-a reinnoit , devenind o icoana a luxului in care se respira bun gust si eleganta, orbitor nu numai pentru prajiturile si delicatesele sale, ci si pentru vitrinele sale curate si designul buticurilor sale, cu peretii sai impresionanti. si fucsia.

Cafeneaua Puskin

Un loc somptuos de clara inspiratie moscovita care face ca decorarea sa sa ne transporte intr-un palat al tarilor cand intram .

Situat la 155 Bulevardul Saint Germain , unde putem gasi un amestec de produse de patiserie franceze si rusesti, mereu pline de clienti care savureaza dulciurile lor laborioase precum mille-feuille-ul Napoleon, dar si preparate exotice din bucataria ruseasca.

Mamei familiei

Fondata in 1761 , este una dintre cele mai vechi cofetarii din Paris si un adevarat paradis pentru iubitorii de dulciuri. Pastele de fructe, acadele, caramelele cu unt sarat, ciocolata si prajiturile ies in evidenta in vitrinele lor in borcane mari transparente, dand impresia odata inauntru ca ceasul s-a oprit acolo.

Situat la 35 Rue du Faubourg Montmartre , merita plimbarea pentru a vedea unul dintre cele mai fermecatoare si mai vechi magazine de dulciuri din Paris.

Sadaharu Aoki

La numarul 35 din Rue de Vaugirard gasim patiseria Sadaharu Aoki, unde bucatarul sau japonez cu acelasi nume si iubitor de produse de patiserie frantuzesti, imbina delicatetea si simplitatea produselor de patiserie japoneze cu eleganta si farmecul dulciurilor frantuzesti. .

Introducand ingrediente clasice franceze asiatice, cum ar fi ceaiul matcha si yuzu , el obtine arome deosebite in mille-feuille, eclere si macarons in cutiile sale de prajituri perfect plasate.

Patrick Roger

Cel mai bun atelier de ciocolata din Franta este unul dintre titlurile care il precede bucatarului care isi da numele acestei patiserii pariziene, unde, asa cum era de asteptat, creatiile de ciocolata sunt produsele vedeta ale acestui butic.

Se afla la numarul 108 bulevardul Saint Germain si se remarca prin decorul minimalist si elegant cu aspect de bijuterii de lux.

Casa Georges Larnicol

Foarte aproape de precedenta, la numarul 132, gasim Maison Georges Larnicol. Aici minunatele bucati artistice de ciocolata coexista cu alte creatii de sezon de fursecuri, galette si kouign amann. Luxul breton va fi ceea ce vom gusta in acest butic.

Pierre Marcolini

La numarul 235 Rue de Saint-Honore , veti gasi sediul lui Pierre Marcolini, un celebru maestru ciocolatier belgian care este foarte perfectionist in munca sa. Acest campion mondial de patiserie din 1995 este deosebit de creativ in pregatirile sale, dand nastere, de parca ar fi un designer haute couture, la colectii de sezon autentice de bomboane si ciocolate sale.

Hugo&Victor

La numarul 40 de pe Bulevardul Raspail gasim Hugo&Victor, o mica patiserie unde prajiturile si briosele ajung la perfectiune, dar si ciocolatele, tartele si prajiturile lor individuale, cu combinatii de arome echilibrate si preturi rezonabile pentru a fi la Paris.

Ei bine, acesta este sfarsitul turului nostru pe strazile Parisului vizitand cele mai bune 11 patiserii din oras , dar cu siguranta in escapadele tale pariziene ai descoperit multe alte localuri minunate si rafinate, unde vei fi gustat acel tort de neuitat si pe care ne-ar placea sa ne impartasiti.