Bazat pe vechile legende Scheherazade, Arabian Nights a fost unul dintre primele seriale turcesti care au aparut pe ecranele din intreaga lume. Boom-ul care a existat dupa aceasta drama a dezvaluit ceva ce, pana atunci, multora le era necunoscut: productiile Turciei au innebunit un public larg.

Astfel, mana in mana cu acest succes, au inceput sa devina populare si alte productii de aceeasi origine. Iubiri, drame, probleme familiale, tradari si razbunare. Serialele turcesti au propriul lor farmec si de aceea si-au multiplicat productiile si au consolidat un public fidel, insetat de povesti noi. Vezi lista intreaga cu 100 cele mai frumoase seriale turcesti.

The Yard

Avlu , intitulat si The Yard, este un serial turcesc inclus in catalogul de productii originale Netflix. Povestea este despre o femeie care este condusa la inchisoare dupa o confruntare domestica violenta. Odata ajunsa dupa gratii, va lupta pentru a-si castiga libertatea si se va reuni cu fiica sa. Avlu este o poveste a femeilor din satul Karakuyu, care se impotrivesc propriei  ordine si propriilor legi.

Smuggling love ( Kara para ask )

Cunoscut si sub numele de Dirty Money (un titlu gasit pe Netflix ), acesta este un serial lansat in 2014 care spune povestea lui Omer Demir (Engin Akyurek). Acest tanar este fiul unei familii umile care a reusit sa se ridice gratie eforturilor sale.

Pe de alta parte, Elif (Tuba Buyukustun), fiica uneia dintre cele mai bogate familii din Istanbul. Soarta amandurora este unita de o crima brutala, care ii reuneste pentru a cauta raspunsuri si pentru a clarifica ce s-a intamplat. Intriga si romantismul se reunesc intr-o serie fantastica.

Dream Bird 

Dream Bird este amplasat la o mare agentie de publicitate numita Fikri Harika. Pentru a evita casatoria pe care parintii ei au aranjat-o, Sanem (Demet Ozdemir) vine sa lucreze la companie datorita surorii sale Leyla (Oznur Serceler).

Acolo il intalneste pe Can (Can Yaman), fiul proprietarului companiei. Este un celebru fotograf liber, care, impotriva vointei sale, trebuie sa preia fraiele companiei dupa pensionarea tatalui sau.

Stiletto Vendetta 

Stiletto Vendetta recurge la unul dintre cele mai caracteristice subiecte ale serialului turcesc: razbunarea. Serialul ne duce inapoi la o vreme trecuta, in care trei adolescente – Merve, Arzu si Pelin – joaca o farsa cruda uneia dintre colegele lor, Oya. Acest episod ii va marca viata.

Odata cu trecerea timpului, cele trei fete au ramas prietene, dar nu au mai auzit de Oya. Asta, pana cand soarta le va aduce din nou impreuna. Si de data aceasta Oya este hotarata sa le faca sa plateasca pentru ceea ce i-au facut.

Atiye 

Cadoul este o productie originala a Netflix. Acest serial turcesc se misca in genurile de drama si mister, prezentandu-ne ca personaj principal pe Atiye (Beren Saat). Este o tanara pictorita cu o viata aparent pasnica in Istanbul.

Are un iubit bogat si o familie iubitoare si este pe cale sa-si deschida prima expozitie. Dar totul ia o intorsatura cand un arheolog ii dezvaluie o relatie mistica intre ea si cel mai vechi templu din lume. Atiye isi va schimba viata si va cauta sa descopere secretele trecutului ei, care sunt ascunse sub acele ruine.

Forbidden Love

Forbidden Love a fost difuzat initial intre 2008 si 2010, iar repercusiunea sa a fost de asa natura incat parlamentul din Ankara (Turcia) si-a paralizat functiile pentru a vedea sfarsitul telenovelei. Acel episod a stabilit un record pentru publicul din Turcia si Pakistan, dupa care a fost dus in diferite tari care au incercat sa-si reproduca succesul publicului.

Intriga se bazeaza pe un roman cu acelasi nume din 1899, scris de autorul turc Halid Ziya. Totul se invarte in jurul lui Bither (Beren Saat), o tanara frumoasa obisnuita cu o viata plina de lux. Isi uraste mama lacoma si o invinovateste pentru moartea tatalui ei. Bither va incerca cu orice pret sa distruga planurile mamei sale, in timp ce se joaca cu posibilitatea de a cuceri un vaduv milionar care s-a aratat interesat de ea.