Ai decis ca este momentul sa iti cumperi o masina dar inca nu stii care este cea mai buna varianta. Sa achizitionezi o masina noua sau una SH? Evident ca ambele variante au atat avantaje cat si dezavantaje. Despre toate aceste vom discuta in continuarea acestui articol astfel incat sa poti fi impacat pe deplin cu alegerea facuta. Am ales sa iti prezentam cele mai importante criterii de selectie a unui autoturism. Prin urmare, hai sa vedem care sunt acestea.

Avantaje masina noua

Cel mai mare avantaj dintre toate este acela ca vei fi proprietar nou si asta inseamna ca efectiv vei putea avea grija de masina exact asa cum doresti tu. Totodata, pentru o buna perioada de timp nu va fi nevoie sa te mai ingrijorezi cu privire la costurile pieselor de schimb. Interiorul masinii este unul absolut impecabil iar finisajele de ultima generatie, avantaj care cu siguranta te va incanta. Este cu adevarat un sentiment unic sa conduci o masina nou-nouta, lucru care te va face sa indragesti si mai mult sofatul. Este cu siguranta o idee excelenta din multe puncte de vedere sa cumperi un autoturism nou.

Avantaje masina SH

Evindent ca un avantaj foarte mare al achizitionarii unei masini SH este acela ca este accesibila din punct de vedere financiar pentru toate buzunarele. Fiecare client in parte isi poate gasi cu usurinta o masina care se incadreaza in bugetul sau, mai mic sau mai mare. In ziua de azi, exista o multime de parcuri auto, peste tot in tara, cu numeroase modele de masini pentru toate gusturile si toate buzunarele. Prin urmare, nu ai motive sa te ingrijorezi ca nu vei gasi o masina pe placul tau care sa iti indeplineasca toate asteptarile.

Dezavantaje masina noua

Ei bine, este timpul sa trecem si la partea cu dezavantajele unei masini noi. Un prim dezavantaj este ca masinile noi sunt destul de scumpe si nu toata lumea si le poate permite. De asemenea, masinile noi dispun de o serie de tehnologii ultra moderne care daca se strica te va costa ceva bani sa le repari. Un alt dezavantaj este acela ca atunci cand investesti intr-o masina noua nu iti vei mai recupera banii pe ea daca decizi sa o vinzi, chiar si dupa doar cativa kilometri parcursi. Insa, acesta este un aspect pe care fiecare client in parte si-l asuma atunci cand doreste o masina noua.

Dezavantaje masina SH

O masina SH, desi este accesibila din punct de vedere financiar, este posibil sa aiba unele defectiuni despre care tu sa nu stii. Chiar daca iei un mecanic cu tine sa o verifice inainte de a o cumpara, unele detalii nu ai cum sa le cunosti decat odata cu trecerea timpului la auto rulate. Putem spune ca, din acest punct de vedere, conteaza si norocul pe care il ai atunci cand cumperi o masina SH. Inainte de a merge intr-un parc auto intreaba-ti prietenii si cunostintele despre experientele lor.

Ia decizia care te avantajeaza pe tine

Asadar, probabil ca acum te intrebi care este cea mai buna varianta, din moment ce fiecare optiune are atat parti bune cat si parti rele. Ei bine, tine cont de buget, de gama de piese auto care trebuie inlocuite, de numarul de kilometri, de numarul de proprietari si de locul in care a rulat masina daca vrei un autoturism SH. Pe de alta parte, daca vrei o masina noua, atunci banii reprezinta singurul aspect de care trebuie sa tii cont. Nu uita ca exista si varianta de credit sau leasing in cazul in care nu dispui de intreaga suma. Si asta este o varianta destul de buna si avantajoasa pe termen lung.