Ati sters unele fotografii de pe smartphone din greseala? Cand telefonul nostru nu mai poate stoca articole, este posibil sa stergem aplicatii, fisiere, documente si, in procesul de curatare, sa stergem accidental si fotografiile.

Daca ati sters fotografiile din greseala si fie v-ati dat seama in acelasi moment, fie cateva ore mai tarziu, nu va panicati. Puteti recupera rapid si usor fotografiile sterse de pe mobil cu aceste trucuri. De asemenea, va invatam cateva actiuni pe care le puteti intreprinde astfel incat sa nu vi se mai intample. 

Fotografiile sterse pot fi recuperate pe un telefon mobil?

Daca ai sters din greseala fotografii de neinlocuit: ale bebelusului tau, ale prietenilor tai sau ale unui apus frumos, nu-ti face griji, exista o modalitate de a le recupera. Desigur, trebuie sa aveti in vedere ca trucurile pe care le vom propune functioneaza daca ati sters fotografiile in acest moment sau chiar cu zile in urma. Cu toate acestea, cu cat trece mai mult timp dupa ce fisierele sunt sterse, cu atat acestea vor fi mai irecuperabile. Este posibil sa nu puteti accesa fotografiile pe care le-ati sters acum o luna.

De asemenea, trebuie sa retineti ca unele aplicatii care permit recuperarea fisierelor functioneaza mai bine daca aveti un telefon rootat . Si ce este asta?, va puteti intreba… Este sa puteti accesa directorul radacina (radacina) al mobilului, sa puteti accesa orice parte a sistemului de operare. Unii oameni rooteaza mobilul pentru a putea elimina aplicatiile care sunt instalate in sistemul de operare si care nu pot fi sterse. Nu va mai deranjati, daca aveti un mobil rootat, mai bine, in rest, exista si solutii, asadar, respirati usor ca aveti de gand sa va recuperati fotografiile. 

Metoda 1: Recuperati fotografii instaland o aplicatie pe mobil

Nu conteaza daca nu aveai aplicatia instalata pe mobil cand ai sters imaginile, da, imediat ce iti dai seama de eroare, mergi pe Play Store si descarca DiskDigger Recover Photos .

Odata ce aplicatia este descarcata, ceea ce trebuie sa faci este:

– Lansati DiskDigger pe mobil si apasati Porniti scanarea foto de baza (daca ati avea un telefon rootat, ati folosi aceasta optiune). Atentie, daca sunteti tentat sa faceti clic pe „Clear Free Space”, mai bine evitati-l, ati putea sterge toate fotografiile din galerie.

– Aplicatia va va scana galeria pentru acele fotografii pe care le-ati sters. Aveti grija, va cauta si va prelua doar fotografii, nu videoclipuri. 

– Fotografiile pe care le-ati sters vor aparea pe ecran. Atingeti pe cele pe care doriti sa le recuperati si apasati pe Recuperare .

– Sistemul iti va oferi posibilitatea de a le salva in diferite locuri: in cloud, direct in galeria ta sau intr-un ftp.

Nota : Pe un dispozitiv fara root, DiskDigger poate recupera doar imagini in miniatura, ceea ce inseamna ca este posibil ca imaginile sa fie de o calitate mai scazuta decat fotografiile originale. Recuperarea versiunilor originale de rezolutie completa a fotografiilor este posibila numai prin rootarea telefonului si obtinerea versiunii Pro a aplicatiei.

Metoda 2: Recuperati fotografiile sterse de pe mobil de pe computer

O alta metoda care va poate ajuta sa va recuperati fotografiile este de pe site-ul Dr Fone . Aceasta pagina ofera diferite optiuni de actiuni pentru a recupera date sau a transfera fisiere. In acest caz, veti lucra de pe computer pentru a va recupera fotografiile. Ce trebuie sa faci este: 

– Descarcati versiunea pentru Windows sau Mac, in functie de nevoile dvs. de pe computer. 

– Faceti clic pe Recuperare date si selectati daca o veti face cu un Android sau cu iOS.

– Va puteti recupera fotografiile in diferite moduri: conectand mobilul la computer prin cablu, introducerea cardului SD sau de pe un mobil stricat.

– Pentru prima optiune, conectati cablul, selectati datele pe care doriti sa le recuperati si apasati urmatorul. 

Programul va va scana mobilul cautand fotografiile sterse si le va recupera. Veti gasi fotografii chiar si care au fost sterse cu cateva zile in urma. Selectati ceea ce doriti sa restaurati si atingeti Recuperare. Fisierele vor fi gazduite pe computerul dvs. 

Cum sa evitati pierderea fotografiilor in viitor, stergandu-le accidental

Daca ti s-a intamplat vreodata acest lucru de a sterge imagini din greseala si regreti la nesfarsit ca nu ai avut prevederea de a-ti stoca fotografiile in siguranta, poti preveni sa se repete. Puteti face doua lucruri pentru a evita erorile viitoare: 

1 Descarcati aplicatia Dumpster de pe mobil. Acesta va rula in fundal pentru a stoca fotografiile pe care le stergeti in cazul in care doriti vreodata sa le recuperati.

2 Utilizati Google Foto. Aceasta este cea mai recomandata optiune a noastra, deoarece cea anterioara nu ar fi utila daca mobilul dvs. este pierdut sau furat. Ce face Google Foto este o copie de rezerva a fisierelor dvs. pentru a le pastra in siguranta. Va trebui sa descarci aplicatia de pe mobil si va trebui sa intri cu utilizatorul tau Google. Vei vedea ca iti ofera doua modalitati de a stoca fisierele: la calitate inalta si in original. Daca selectezi High Quality nu vei avea o limita de stocare, dimpotriva, in original ai o limita de gigabytes. Ce va face Google Foto este sa faca o copie de rezerva a fotografiilor tale, atata timp cat este conectat la Internet, desigur. In acest fel le poti recupera de pe mobil sau de pe orice alt dispozitiv, in orice moment.