Cu atat de multe aplicatii, profiluri si fotografii, o intalnire online se simte uneori imposibila. Exista o reteta secreta in care sa gasesti persoana potrivita sau este intr-adevar doar norocul? 

La ora actuala, mediul online a luat amploare si majoritatea activitatiolor se desfasoara din fata unui laptop. Intalnirile online sunt in trend, vezi aici mai multe detalii despre aceste platforme, precum si un top de femei si un top de barbati singuri. Pentru a afla acest lucru, in cele ce urmeaza sunt prezentate o serie de reguli pe care sa le urmaresti cand te gandesti sa incerci intalnirile online.

1. Nu cautati perfectiunea

Cu intalnirile online, este usor sa crezi ca iarba este intotdeauna mai verde. Inca o intalnire s-ar putea sa va conduca la cineva fara cusur. Dar, in incercarea de a gasi perfectiunea, riscati sa treceti cu vederea calitatile oamenilor pe care ii intalniti.

2. Nu va lasti influentati de fotografii

Priviti fotografiile si textele din profil pentru a detecta anumite preferinte, dar nu incepeti sa va imaginati ceva perfect, un print pe un cal alb. In acest fel riscati sa fiti dezamagite de atitudinea persoanei. Aflati mai multe despre ce anume va place la o persoana, mizati mai mult pe calitati si mai putin pe aparente.

3. Este posibil sa nu primiti niciun mesaj imediat

Acesta este situatie confuza pentru incepatorii in intalniri online, in special pentru barbati. Mai multi barbatii decat femeile posteaza anunturi pe majoritatea site-urilor de intalniri online. Nu fiti dezamagiti. Urmariti profilurile care obtin cele mai multe vizualizari si urmariti care este cheia succesului. 

4. Implicarea exagerata nu functioneaza

Fii proactiv. Nu trebuie sa scrieti cuiva o scrisoare epica de dragoste pentru a avea succes pe site-urile de intalniri online. Alegeti doar cateva puncte de referinta din profilul lor si scrieti un mesaj de prezentare simplu. De asemenea, se vor plictisi sa citeasca pagini intregi de dragoste. Vor gasi pe altcineva pana va vor raspunde la mesaj, daca vor mai raspunde. Timpul este pretios in prezent si acest lucru se reflecta si pe site-urile de intalniri online.

5. Nu trebuie sa raspundeti la fiecare mesaj

Unii incepatori presupun ca trebuie sa raspunda la fiecare e-mail, chiar daca este ceva banal. Acest lucru este des intalnit mai ales la persoanele incepatoare care utilizeaza platformele de intalniri online fete singure sau baieti singuri.

6. Mergeti la intalniri

Nu permiteti ca o conversatie prin e-mail sa dureze foarte mult timp, fara sa va intalniti cu acea persoana. Poate va simtiti confortabil sa discutati prin mesaje si aveti impresia ca totul este perfect, dar o decizie poate fi luata doar dupa ce mergeti la o intalnire fata in fata. Chimia se simte la intalniri directe, mesajele impun anumite filtre in comunicare, spre exemplu comunicarea nonverbala este foarte importanta in ceea ce priveste relatiile dintre diferite persoane.

7. Eliminati asteptarile prea mari

Adevarul este ca va intalniti cu o persoana total straina, deci expertii in intalniri online recomanda sa nu aveti asteptari prea mari de la prima intalnire. De obicei suntem inclinati sa ne facem diverse scenarii cu privire la cum va decurge intalnirea. Este recomandat sa lasati lucrurile sa se desfasoare de la sine.

8. Nu va descurajati de la prima intalnire esuata

Este usor sa-ti pierzi credinta atunci cand primele intalniri nu functioneaza. Este foarte neobisnuit ca cineva sa gaseasca o persoana potrivita inca de la primele sale intalniri. Este indicat sa percepeti totul ca pe o experienta, nu ca o dovada ca nu sunteti suficient de buni. Incercati sa invatati ceva din toate intalnirile pe care le aveti.

9. Impartiti nota de plata

Unele reguli de etica a intalnirilor sunt bazate pe idei preconcepute. Unul dintre cele mai importante sfaturi online este sa impartiti nota de plata si in acest fel nu se instaleaza ideea de obligatie fata de ceva. 

10. Suna a doua zi

Ignora acele reguli invechite, care presupuneau sa sunati dupa o anumita perioada sau sa asteptati un apel de la barbati . Daca va place de cineva, nu aveti nimic de pierdut daca spuneti acest lucru printr-un apel telefonic. Daca sunt interesati, vor fi fericiti ca ati sunat. Daca nu sunt interesati, cel putin veti sti si puteti trece la urmatoarea intalnire.