Vrei să fii la modă și în același timp să porți ce ți se potrivește? Îți dorești să atragi toate privirile, dar totodată să selectezi accesoriile care îți plac și te definesc ca stil și personalitate? Îți prezentăm în continuare un ghid cu sfaturi utile pentru alegerea ochelarilor de soare în funcție de forma feței tale.

Poartă ochelari de soare lați cu rame geometrice dacă ai fața rotundă

Conformația feței tale este rotundă, cu obraji plini și contururi circulare? Înseamnă că ai nevoie de alungirea trăsăturilor și de o ușoară îngustare, pentru atenuarea senzației de chip bucălat. Îți trebuie ochelari de soare ce accentuează zona pomeților pe diagonală și introduc linii drepte, care să “ia din rotunjime”. Poartă ochelari de soare cu lentile mari și ramă pătrată sau dreptunghiulară. Vei obține un contrast ce echilibrează forma feței, mai ales dacă te orientezi către modele cu dimensiuni mai late decât pomeții. 

Alege ochelari de soare multilayer dacă ai fața în formă de inimă

Fața în formă de inimă este caracterizată prin frunte lată, pomeți înalți, obraji rotunzi și o bărbie îngustă, deci linia superioară a capului este mai lată decât cea inferioară, din zona maxilarului. Ți se potrivesc ochelari de soare aviator sau pilot, pentru că au lentile alungite spre partea de jos a feței. Alege ochelari de soare ce marchează armonios contururile chipului tău și evită ramele încărcate cu elemente decorative mari sau ramele cu brațe masive. Dacă ai o frunte bombată, estompează acest detaliu prin ochelari de soare ce-ți pun în valoare ochii și finețea pomeților.

Optează pentru ochelari de soare clasici și retro dacă ai fața alungită

Dacă ai fața alungită, cu frunte îngustă și bărbie delicată, fără unghiuri drepte sau zone de contrast, îți trebuie ochelari de soare cu dominantă orizontală. Vor reuși să echilibreze liniile drepte verticale ce-ți definesc chipul. Ai la dispoziție diverse  modele de ochelari de soare Fossil pentru bărbați și pentru femei, create în stil retro vintage, cu accente moderne și decorațiuni minimaliste. Inspiră-te din moda anilor ‘60-’70, cu rame groase și forme interesante, de tip cat eye sau fluture.

Poartă ochelari de soare rotunjiți dacă ai fața pătrată

Fața pătrată este definită de linii drepte, bine conturate, ce pot da un aspect mai aspru. Ai nevoie de ochelari de soare ce alungesc trăsăturile și scot în evidență verticala frunte-nas-bărbie. Alege modele de ochelari cerc sau cu ramă curbată, ochelari de soare cu lentile ovale sau rotunde. Ți se potrivesc ochelarii oversize, ce depășesc linia feței și o fac să pară mai plină. Culorile deschise și imprimeurile vesele te ajută în crearea unui look natural, fără asperități.

Creează o colecție variată de ochelari de soare dacă ai fața ovală

Dacă ai fața ovală, te poți considera o persoană norocoasă, deoarece îți poți alege o gamă largă de ochelari de soare. Fruntea și maxilarul au lățime similară, contururile feței sunt rotunjite, fără unghiuri dure. Creează-ți propria colecție de ochelari de soare cu rame statement, rotunde, hexagonale, browline, cat eye, fluture, ovale, pătrate, pilot, rectangulare ș.a. Nu exagera cu mărimea lentilelor, ca să nu alegi ochelari de soare ce-ți acoperă toată fața și o fac să pară prea alungită.

Inspiră-te din recomandările prezentate și alege ochelari de soare potriviți pentru forma feței tale. Achiziționează doar ochelari de calitate, de la retaileri autorizați, cu experiență în domeniu.