Ai auzit de piatra cantaretei? Numita si carneliana , aceasta piatra pretioasa calda si energica iti va da putere sa fii increzator si deschis. Energie spirituala, cititi acest articol grozav ca sa puteti afla mai multe despre beneficiile sale pentru a creste vibratiile pozitive din jurul vostru.

Continuati sa cititi daca doriti sa aflati mai multe.

Ce este carnelianul?

Aceasta piatra frumoasa se numeste carneola si, desigur, este o piatra pe care multi o compara cu calcedoniul. Dintre caracteristicile sale fizice, se poate spune ca sunt maro, translucide, rosii, portocalii. Pigmentarea sa poate varia in functie de temperatura la care este supus.

Are o intarire de nivel 7 in clasificarea mineralelor, la fel ca toate cuarturile, asta inseamna ca este destul de usor de taiat oblic. Aceasta piatra este de obicei foarte comercializata in productia de bijuterii, cum ar fi coliere, cercei, bratari. Este acum disponibil pe blogul nostru despre pietrele pretioase.

Scurt istoric

Istoria acestei pietre semipretioase dateaza din aproximativ secolul al V-lea sau al IV- lea i.Hr. In populatiile care se aflau in sudul Indiei, se credea ca este deja lucrat. Diferitii oameni de stiinta din studiile efectuate au reusit sa localizeze o mostra din aceasta roca care a apartinut perioadei bronzului in orasul antic al Greciei . Se spune ca aceste pietre pretioase gasite au fost folosite pentru decorarea vremii.

Pentru vechiul imperiu roman au ajuns sa foloseasca carnelianul pentru a-l sculpta in bijuteriile lor pretioase, precum inelele, semnificatia acestora era ca o identificare sau un fel de semnatura personala. In mod normal, acestea erau manipulate pentru a sigila litere sau documente de categorie pe ceara, deoarece o buna calitate a acestei roci semipretioase nu s-a lipit de ceara.

Carnelianul pentru egipteni in culoarea rosie insemna existenta legata de anumite practici mistice. Se spune ca zeita Isis l-a folosit pentru a curta mortii in timpul marsului lor catre viata de apoi. Poate fi vazut chiar incorporat in masca funerara de aur a faraonului Tutankhamon .

In plus, obiectele sculptate cu carnelian ar putea fi localizate pe animale sacre, cum ar fi berbecul lui Amon si soimul Horus . Egiptenii obisnuiau sa incrustau pietre pretioase precum turcoazul si lapislazuli pentru a le revigora puterea.

Unde este localizat?

Zacaminte de carnean se gasesc in orasele din Brazilia, Uruguay, Madagascar, India, Egipt, Indonezia si frumosul Yemen. Dar studii recente au descoperit si alte zacaminte in tari precum Australia, Bulgaria, Canada, China, Franta, Germania, Peru, Statele Unite, Rusia, Mongolia, printre altele, aratand ca aceasta piatra frumoasa nu este atat de greu de obtinut. Cele mai bune exemplare provin din India.

Proprietatile pietrei

La fel ca multe alte minerale, carnelianul are de obicei multe beneficii si proprietati care sunt eficiente pentru vindecare, psihice, emotionale si bineinteles energetice. Ei bine, este folosit pe scara larga pentru a absorbi vibratiile negative, avand grija sa le indepartati si sa le echilibram in mediul nostru. In probleme emotionale aduce multa pace, incredere si acceptare, de obicei poate controla furia.

Printre proprietatile sale psihice, carnelianul ajuta la scaderea nivelului de depresie si la conectarea cu fiinta ta interioara. De asemenea, este recomandat sa lasi in urma momentele dificile si sa iti permita sa iei cele mai bune decizii din punct de vedere pozitiv. Proprietatile sale curative sau vindecatoare, aceasta piatra semipretioasa este frecvent utilizata pentru terapia cu pietre pretioase.

Din moment ce se spune ca atunci cand un carnelian este plasat in fata fizionomiei noastre, el expune anumite vibratii care armonizeaza mediul si echilibreaza aura. Intervine in puritate si in energiile pe care le putem emite. Carnelianul beneficiaza si de fertilitate. 

Cum sa curatati carnelianul?

Ca toate pietrele energetice, aceasta nu este scutita de curatare, aceasta roca folosita frecvent se poate incarca, de aceea este recomandat sa fie curatata. Pentru aceasta va recomandam urmatoarele metode.

  • Prima metoda pe care o poti folosi pentru a-ti purifica carnelianul este sa folosesti doar apa, ceea ce ar trebui sa stii este sa o pui sub robinet timp de aproximativ 1 minut. Schimbarea apei rece si a apei calde uneori. Cel mai important lucru este ca apa sa nu fie excesiv de fierbinte, deoarece acest lucru ar deteriora stanca in timp.
  • A doua metoda si cea mai folosita pentru a indeparta bijuteria de vibratii proaste este sa infasurati piatra cu suficienta sare. Fiind cea mai populara metoda de purificare a pietrei energetice, ajuta la absorbtia vibratiilor intunecate si va va lasa piatra la fel de buna. Este recomandat sa efectuati aceasta tactica de cel putin 3 ori pe saptamana si sa schimbati sarea la fiecare 2 saptamani.
  • O a treia metoda de purificare a carnelianului este plasarea stancii in vecinatatea unei plante decorative, de exemplu, una dintre florele care se afla in interiorul casei. Daca purtati piatra de prea mult timp, puteti aplica aceasta metoda de curatare, dar lasati-o in afara casei. De preferinta unul care intra in contact direct cu solul.
  • Nu in ultimul rand, puteti folosi aceasta metoda care incearca sa spele bijuteria cu putina apa si apoi sa o asezati astfel incat sa primeasca lumina directa a soarelui. Luati in considerare ca ar trebui sa-l lasati expus doar aproximativ 15 minute.

Utilizari Carnelian

In mod normal, aceasta bijuterie frumoasa este folosita in primul rand pentru fabricarea si comercializarea orfevarii, cum ar fi sclavi, cercei si chokers. Pe de alta parte, este de obicei folosit, asa cum am indicat in terapia cu pietre pretioase, deoarece carnelianul este excelent pentru ameliorarea disconfortului din anumite zone interne si externe ale corpului.

Cealalta utilizare cea mai frecventa este ca talisman de protectie. O metoda buna este sa-l asezi destul de aproape de usa de la intrare in casa ta, asta iti va permite sa cuceresti abundenta si protectia.

Acest cristal semipretios este adesea folosit pentru multe lucruri care vor beneficia de mediu si de viata noastra de zi cu zi. Daca vrei sa castigi putina incredere, cu siguranta ar trebui sa incluzi aceasta piatra si totul va curge cu siguranta in cel mai bun mod.