Inainte de aparitia retelelor sociale, relatiile romantice erau private. Detaliile relatiilor de cuplu erau pastrate doar pentru cei doi implicati in relatie. Erau un loc in care doi oameni simteau increderea si iubirea unul altuia, fara parerile altora. Unul dintre cele mai importante aspecte ale relatiilor anterioare a fost confidentialitatea. 

Cuplurile obisnuiau sa-si protejeze viata privata si parteneriatele romantice de privirile indiscrete si de opiniile oamenilor din afara. Cu toate acestea, vremurile s-au schimbat si natura relatiilor s-a schimbat, mai ales dupa cresterea retelelor sociale. Astazi, vietile si relatiile noastre sunt strans legate de retelele sociale si de interactiunile online. 

Retelele sociale actioneaza ca un jurnal online al relatiilor noastre si un loc pentru a ne arata emotiile interioare, amintirile private si experientele intime. In ciuda faptului ca retelele de socializare pot fi, cu moderatie, un mijloc valoros de a intra in legatura cu prietenii si familia noastra, atunci cand este abuzata, vine cu o serie de consecinte daunatoare, care ne pot distruge parteneriatele. 

1. Onoreaza-ti partenerul

Lucrurile pe care ti le spune partenerul tau in privat ar trebui sa ramana private. Onoreaza-ti partenerul si relatia, pastrandu-ti secretele pentru tine. Desi nu este nimic in neregula sa vorbesti cu prietenii si familia despre preocuparile pe care le poti avea in legatura cu relatia ta, nu ar trebui sa postezi aspecte private ale parteneriatului tau pe retelele sociale. 

Este deosebit de important sa-ti pastrezi relatia offline daca partenerul tau ti-a cerut acest lucru. Daca partenerul tau nu se simte confortabil sa-si traiasca viata online, respecta-i limitele si onoreaza-i decizia. 

2. Evita opiniile inutile

Postand online fiecare aspect al vietii tale, te deschizi criticilor inutile si opiniilor altora. Probabil ti s-a spus cand erai copil sa nu vorbesti cu strainii, asa ca de ce are sens sa postezi viata privata pe retelele de socializare pentru ca strainii sa o vada? Daca vrei sa vorbesti cu cineva despre preocuparile pe care le ai cu privire la relatia ta, fa-o in viata reala. 

Daca esti ingrijorat de un aspect al parteneriatului tau, programeaza o intalnire cu o cafea cu un prieten apropiat sau un membru al familiei. A vorbi in viata reala este mult mai terapeutic decat pe retelele de socializare. 

3. Nu poti multumi pe toata lumea

Desi este dificil sa multumesti fiecarui membru al familiei tale, este si mai dificil sa-i multumesti pe toti cei care te urmaresc pe retelele sociale. In ciuda faptului ca nu este nevoie sa va pastrati relatia complet privata, nici nu este nevoie sa impartasiti totul despre ea. Nu ar trebui sa va faceti griji pentru ceea ce cred altii, dar internetul poate fi un loc rau intentionat. 

Nu va deschideti fata de opiniile negative ale altora, postand totul online. Incercati sa pastrati unele aspecte ale parteneriatului dvs. private.

4. Respecta-ti fostul partener

Retelele sociale sunt adesea folosite ca o modalitate prin care oamenii sa se intoarca la fostii lor parteneri. Totusi, acesta nu este un mod matur de a actiona si nici nu este modul corect de a trece mai departe de trecutul tau. Acest lucru este valabil mai ales daca tu ai fost persoana care a initiat despartirea. Nu este corect sa postezi toate detaliile noii tale relatii daca te-ai despartit de fostul tau abia recent. 

Da-ti partenerului timp sa treaca peste parteneriatul tau si sa mearga mai departe, fara a fi nevoit sa suporte durerea de a te vedea cu altcineva. 

5. Nu este real

Adesea, ceea ce postam pe retelele sociale este puternic filtrat. Postarea unei fotografii cu tine si partenerul tau aratand fericiti dupa o cearta nu este o demonstratie reala a parteneriatului tau. Desi poate fi distractiv sa postezi o fotografie cu tine si partenerul tau din cand in cand, crearea unei imagini false a ta online nu este utila. Concentreaza-te pe relatia ta din viata reala, mai degraba decat pe modul in care apare online. 

Retelele sociale au creat o nevoie de aprobare si validare. Vizionarea aprecierilor dupa ce postezi o fotografie nu ar trebui sa fie singurul lucru care te face fericit. 

6. Traieste momentul

Retelele de socializare ingreuneaza adesea sa traiesti momentul si sa te bucuri de amintirile pe care le faci pe masura ce le creezi. Cuplurile sunt adesea prinse in a-si documenta momentele impreuna pentru retelele sociale si uita sa petreaca timp de calitate impreuna. Data viitoare cand esti la o intalnire, lasa-ti telefonul acasa si petreci cu adevarat timp cu partenerul tau. 

Poate ca nu-ti dai seama, dar viata ta amoroasa poate fi afectata de obsesia ta pentru retelele sociale. Daca credeti ca sunteti prea dependent de site-urile de social media, incercati sa va deconectati pentru cateva saptamani si vedeti cum va simtiti. 

7. Pastreaza-ti intentiile pure

Pastrarea relatiei tale private asigura ca esti cu partenerul tau din motivele corecte. A ramane intr-un parteneriat cu cineva doar pentru ca te face popular pe retelele sociale, nu este un mod sanatos de a trai. Este important sa fii constient de beneficiile, precum si de dezavantajele partajarii online. 

Daca nu mai esti multumit de iubita sau barbatul tau, este timpul sa mergi mai departe, chiar daca asta inseamna ca vei primi mai putine like-uri in viitor.

8. Este mai putin complicat

Mentinerea parteneriatelor dvs. offline inseamna ca acestea sunt mult mai putin complicate. Acest lucru este valabil mai ales cand vine vorba de partile mai dificile ale iubirii. Daca ai decis ca nu mai vrei sa fii impreuna, despartirea de partenerul tau este destul de grea. Cu toate acestea, daca trebuie sa postati despre despartirea dvs. si online, va poate face lucrurile si mai dificile. 

Le-ai oferit urmasilor tai o perspectiva personala asupra relatiei tale in timp ce erai impreuna, dar incheierea unui parteneriat pe care adeptii tai l-au iubit poate fi extrem de greu. 

9. Exista mai putina presiune

Cand afisati online fiecare aspect al parteneriatului dvs., probabil ca aratati doar lucrurile bune. Aceasta inseamna ca pare rapid ca si cum relatia ta este perfecta. Impartasirea fiecarui moment online poate idolatrizeaza relatia si partenerul tau, facand-o mai complicata si punand mai multa presiune asupra lucrurilor pentru a fi cu adevarat perfecte in viata reala. 

In realitate, toate parteneriatele sunt o munca grea si niciun parteneriat nu este perfect. Eliminati presiunea suplimentara asupra parteneriatului dvs., pastrand lucrurile mai private. 

10. Petrece timp de calitate cu persoana iubita

Petrecerea mai putin timp pe retelele sociale va insemna ca aveti mai mult timp de petrecut cu partenerul dvs. Luati in considerare sa petreceti o seara fara telefon o data pe saptamana. Pur si simplu stai si ia cina cu partenerul tau si poarta o conversatie profunda despre sentimentele si emotiile tale. Conectarea cu partenerul tau la un nivel mai profund va asigura o relatie mai fericita. 

Luati in considerare ultima data cand v-ati asezat si ati avut o conversatie lunga si profunda cu partenerul dvs. Poate fi timpul sa va concentrati pe petrecerea timpului de calitate unul cu celalalt. 

11. Este mai special

Pastrarea lucrurilor private intre tine si partenerul tau poate face lucrurile dintre tine mai speciale. Toti cei din afara parteneriatului dvs. nu trebuie sa va cunoasca secretele sau cum va petreceti timpul singuri unul cu celalalt. Pastreaza vii scanteia si sentimentul special, pastrand mai mult din viata ta privata privata. 

Desigur, nu este nimic in neregula in a vorbi cu prietenii tai cei mai apropiati despre unele aspecte ale parteneriatului tau, dar pastrand mai multa intimitate va pastra intimitatea dintre tine si persoana pe care o iubesti. 

12. Iti mentine relatia sanatoasa

Pastrand anumite aspecte ale parteneriatului dumneavoastra, va asigurati ca lucrurile raman sanatoase intre voi. Desi este important sa ne dam seama ca pastrarea lucrurilor private nu inseamna pastrarea lor secreta, un element de confidentialitate este necesar pentru un parteneriat sanatos. Fara confidentialitate, relatia ta nu poate prospera corect. 

Ofera-ti tie si partenerului tau spatiu fata de privirile si opiniile indiscrete si permite relatiei tale sa se dezvolte in mod natural, fara presiunile lumii exterioare. 

13. Ai dreptul la intimitate

Mai presus de toate, toti avem dreptul la confidentialitate in parteneriatele noastre. Nu va simtiti presati de societate si de retelele sociale pentru a impartasi totul despre viata ta privata. Bucurati-va de intimitate si intimitate cu partenerul dvs. fara a simti ca toti ceilalti trebuie sa stie despre secretele voastre cele mai launtrice. Respecta si intimitatea partenerului tau si el te va iubi si mai mult pentru asta. 

Intrebari frecvente

Este bine sa-ti pastrezi relatia privata?

In lumea moderna, o mare parte din vietile noastre exista online. Acest lucru face si mai important sa pastram parteneriatele noastre private si departe de privirile indiscrete si de opiniile lumii exterioare. In ciuda faptului ca retelele sociale pot avea aspecte pozitive si prezinta o modalitate valoroasa de a ne conecta cu cei dragi, este de asemenea important sa fim constienti de potentialele efecte negative pe care le poate avea asupra relatiilor noastre. 

Este rau sa ascunzi o relatie?

A-ti ascunde relatia si a o pastra privata sunt doua lucruri diferite. Desi nu este nimic rau in a-ti pastra relatia privata fata de straini pe retelele sociale, nu ar trebui sa simti nevoia sa-ti ascunzi relatia cu persoana iubita de cei dragi. Daca inca nu v-ati prezentat partenerul prietenilor apropiati si familiei, este posibil sa fie ceva in neregula. 

De ce iubitul meu vrea sa-ti pastreze relatia privata?

Faptul ca iubitul tau vrea sa-ti pastreze relatia privata poate fi un lucru bun si un semn ca vrea sa aiba grija de tine si sa protejeze relatia pe care o ai impreuna. Cu toate acestea, daca partenerul tau doreste sa pastreze relatia ta secreta pentru toata lumea, este posibil sa fie ceva in neregula si este timpul sa comunici cu el despre aceasta problema.

Ce inseamna sa ai o relatie privata?

O relatie privata nu inseamna ca iti pastrezi relatia secreta fata de toti cei din viata ta. A-ti pastra relatia privata inseamna pur si simplu ca nu postezi toate detaliile vietii tale private pe retelele sociale. Nu este nimic gresit in a afisa ocazional o fotografie cu tine si partenerul tau online, totusi, fa-o cu moderatie.

De ce partenerul meu ascunde lucruri de mine?

Daca simti ca partenerul tau ascunde lucruri de tine, este timpul sa comunici cu el despre cum te face sa te simti. Cu toate acestea, este important sa va asigurati ca nu ati sarit la concluzii. Evita sa-l acuzi de nimic pana nu stii adevarul si nu spune nimic in caldura momentului pe care sa-l poti regreta mai tarziu.